Home / archiefcentraal / kwartaalblad niluusn van vrogger

kwartaalblad niluusn van vrogger

. Vanuit het basiskamp, dat in de Ommerschans was gevestigd, trokken de militairen in twee groepen tegen elkaar ten strijde op de heide bij onder andere Witharen en in het Westerhuizingerveld en Kievitshaar. Van deze “veldslagen” wordt verslag gedaan evenals van het kampleven. Dat daarbij ruime belangstelling vanuit de bevolking bestond, is vanzelfsprekend. Een en ander is door een ooggetuige nauwkeurig beschreven.

Dat niet elke militair even betrouwbaar was, blijkt uit een ander artikel waarin een diefstal beschreven wordt die door een huzaar in Nieuwleusen wordt gepleegd: buit geld en worst. Op kerstavond deed ‘Derk met de hundties’ ter plaatse zijn ronde. In vervolg op een eerdere vraag wordt in een artikel dit volksverhaal uitvoerig uit de doeken gedaan.

Verder is er in het kwartaalblad aandacht voor poëziealbums. Dit naar aanleiding van de tentoonstelling in museum Palthehof. Losse nummers van het kwartaalblad zijn aldaar te koop, evenals bij de boekhandels De Blijde Boodschap en The Read Shop in Nieuwleusen.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.