Home / archiefcentraal / kunsten op straat in dalfsen

kunsten op straat in dalfsen

Professionele straatartiesten uit binnen- en buitenland komen op vrijdagavond 3 juni het centrum van Dalfsen bezetten met hun bijzondere, verrassende en vermakelijke straattheater. Dit jaar valt het samen met de Damovo-festiviteiten van de Dalfser motorclub en voetbalvereniging. Het programma van beide festiviteiten is op elkaar afgestemd.

KUNSTen op Straat laat mensen genieten van internationaal gelauwerde en vernieuwende straattheatervoorstellingen. Het neusje van de zalm uit binnen- en buitenland onder de straattheaterartiesten komt naar Dalfsen. Mede dankzij vele lokale sponsoren wordt dit weer mogelijk gemaakt.

Sponsoren

Naast de Gemeente Dalfsen, Stichting Promotie Dalfsen en het Prins Bernhard Cultuurfonds wordt het festival dit jaar ook weer gesponsord door een aantal Dalfser ondernemers. Nieuw dit jaar is dat een aantal enthousiaste winkeliers het evenement ook steunen, zoals Administratiekantoor Deusas, Morrenhof Jansen, GIBO Groep, Ubink Sportvelden, Kapsalon De Dalfser Barbier, Deco Home Vol Stijl, Bakkerij van de Most, Klein Meulman Fashion, SHE Fashion en Sjanne. Zij dragen het culturele festival in 2011 een warm hart toe.

In samenwerking met de stichting ‘KUNSTen op Straat’ uit Diepenheim wordt er ook dit jaar gezocht naar verrassende, spectaculaire en bijzondere artiesten. De stichting KUNSTen op Straat organiseert de komende zomer in een groot aantal plaatsen in Overijssel het straattheater. Voor de organisatie in Dalfsen worden zij geholpen door een loyale en enthousiaste werkgroep van het Cultuurplatform Dalfsen.

Kunsten op Straat is van het begin af aan in Dalfsen een groot succes gebleken. Duizenden bezoekers komen elk jaar op het culturele evenement af. De belangstelling voor de straattheateracts overtreft elk jaar de verwachtingen van de organisatie. Om zoveel mogelijk mensen, jong en oud, weer te laten genieten van het straattheater is ook dit jaar de toegang gratis.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.