koninginnedag nleusen in nieuw frisse jas

Nieuw dit jaar is het Oranjeconcert in de Grote Kerk van de Christelijke gemengde zangvereniging ‘Sursum Corda’.

Om Koninginnedag 2011 met een goed gevulde maag te beginnen worden alle inwoners van Nieuwleusen uitgenodigd aan te schuiven bij het gezamenlijke ontbijt bij de Grote Kerk van 9.00 tot 10.00 uur. Het ontbijt wordt mede mogelijk gemaakt door Plus Bakker en C1000 De Groot.

Kinderen die mee willen doen aan de optocht voor versierde fietsen kunnen zich om 9.30 uur opstellen voor de jurering bij het ‘Olde Gemientehuus’. Aansluitend vindt hier om 10.00 uur de traditionele aubade plaats. Dit zal gebeuren met medewerking van ‘De Diekbloazers’ uit Blankenham. Wanneer de aubade is voltooid zal de optocht van versierde fietsen ook onder begeleiding van ‘De Diekbloazers’ vertrekken. Vanaf 11.00 tot 11.30 uur kunt u bij het ‘Olde Gemientehuus’ de mooie tonen van ‘De Diekbloazers’ verder beluisteren.

Nadat de laatste tonen van ‘De Diekbloazers’ klinken, is er vanaf 11.30 uur tot aan 14.30 uur een pauze om daarna verder te trekken naar het Palthebos. Bij de bult in het Palthebos barst om 14.30 uur het Oranje POP los. De bands die hun livemuziek aan de menigte vertonen zijn onder andere: No-guts, Bowl, Wouter Kouwen en Southern Style en in de pauze kan je spetterende shows verwachten van Helios. Voor de kinderen is er schminken, een springkussen en een stormbaan. Onder het gehele Oranje POP kan je genieten van een hapje en drankje.

Auto- en fietsrit Hand in Hand

Vanaf 13:00 uur kun je ook deelnemen aan de auto- en fietrit welke georganiseerd is door Hand in Hand. De fietstocht is ongeveer dertig kilometer lang en onderweg staan vragen. De autorit is ongeveer tachtig kilometer lang en ook hier moeten vragen worden beantwoord. Door de beste deelnemers zijn prachtige prijzen te winnen. Ook voor de kinderen zijn er prijzen te verdelen bij zowel de fiets- als de autotocht. Je kan inschrijven tot 14:00 uur bij de Café Restaurant De Viersprong in Nieuwleusen.

Verder is er dit jaar een boodschappenactie. Er worden vier waardebonnen van vijftig euro verloot, te besteden bij Plus Bakker of C1000 De Groot. Bij besteding van vijftig euro of meer bij Plus Bakker of C1000 De Groot ontvang je een deelnameformulier. Om 16.00 uur worden in het Palthebos de winnaars bekend gemaakt.

Wanneer om 19.00 uur het Oranje POP stopt is het feest nog niet afgelopen. Nieuw dit jaar is dan ook het Oranjeconcert van de Christelijk gemengde zangvereniging ‘Sursum Corda’. Het Oranjeconcert zal om 20.00 uur beginnen in de Grote Kerk te Nieuwleusen. Voor meer informatie: www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.