Home / archiefcentraal / klaasen en bakker nieuwe vvd gedeputeerden

klaasen en bakker nieuwe vvd gedeputeerden

De gesprekken met coalitiepartners CDA en SGP-CU waren constructief en de sfeer was goed. VVD Overijssel ziet de komende vier jaar rooskleurig tegemoet.

Aan het einde van de coalitieonderhandelingen constateert tijdelijk fractievoorzitter Job Klaasen dat het verkiezingsprogramma van VVD Overijssel en het coalitieakkoord inhoudelijk niet zoveel van elkaar verschillen. “Als ik bijvoorbeeld kijk naar zaken als bereikbaarheid en economie, dan herkennen wij veel punten uit ons programma”, meldt Klaasen. “Wij verheugen ons er dan ook op om tijdens de komende periode samen met onze coalitiepartners mooie dingen te realiseren.”

Ook binnen de fractie viel er het één en het ander te verdelen, waaronder de functies van fractievoorzitter en twee gedeputeerden. De fractie koos unaniem voor Job Klaasen en Ineke Steinmetz-Bakker als gedeputeerden, omdat beiden tijdens de vorige periode ruimschoots hun sporen verdiend hebben. Gedeputeerde Ineke Steinmetz-Bakker zal in haar nieuwe functie overigens onder haar meisjesnaam Bakker optreden. Albert Smits wordt de nieuwe fractievoorzitter en de vacant gekomen fractieplaatsen van Klaasen en Bakker worden opgevuld door statenleden Jeanette Rikkink en Arnita de Weerd. Herman Pieper vervangt Jan Martin van Rees, die wethouder in Haaksbergen gaat worden.

Over de portefeuilleverdeling binnen de fractie is op dit moment nog niets bekend, maar de vijf kersverse gedeputeerden hebben het werk inmiddels verdeeld. VVD Gedeputeerde Job Klaasen gaat zich bezighouden met Bereikbaarheid, Financiën en Openbaar Vervoer en de portefeuille van VVD Gedeputeerde Ineke Bakker bestaat uit Milieu, Kwaliteit Leefomgeving en Wonen.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.