Home / archiefcentraal / kinderen bso dalfsen naar de bibliotheek

kinderen bso dalfsen naar de bibliotheek

Het bezoek aan de bibliotheek is een van de activiteiten waar kinderen veel van opsteken. “Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en wat is er dan beter dan een kijkje te nemen in de bibliotheek? Bovendien zitten ze op de BSO vaak ook op de bank met een boek uit onze boekenbak”, vertelt pedagogisch medewerker Cindy Veltman.

Veltman: “Naast de uitstapjes tijdens de vakanties en de doordeweekse bezoekjes aan het voetbalveldje, het bos en de dijk bij de BSO, willen we graag activiteiten organiseren die aansluiten bij de interesses van kinderen en die zorgen voor verbinding met Dalfsen. Dit betekent in de praktijk dat we jaarlijks in ieder geval vier educatieve uitstapjes willen organiseren naar organisaties en bedrijven waar de kinderen wat kunnen leren.”

Landstede BSO Dalfsen heeft als doel het opvangen, verzorgen en opvoeden van kinderen van 4-12 jaar in groepsverband. De BSO is gevestigd in het Beatrixgebouw, een voormalige huishoudschool. “Daardoor kunnen we gebruik maken van een kooklokaal met maar liefst zes aanrechten, met ovens en kookplaten en een atelierruimte waar kinderen creatief aan de slag kunnen”, vertelt Veltman. Ook natuurbeleving en beweging vindt de BSO erg belangrijk, daarom gaan de pedagogisch medewerkers zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.