Home / archiefcentraal / kapsalon kreatief al 25 jaar in de haarmode

kapsalon kreatief al 25 jaar in de haarmode

Veertien was Henny toen ze als leerling startte bij kapsalon Schothans aan de Poffert in Ommen en toen de kapsalon door De Ronde werd overgenomen bleef ze. In de zes jaren dat ze voor hem knipte nam het idee om een eigen zaak te starten steeds vastere vormen aan en toen ze via via hoorde dat haar baas de zaak wel wilde verkopen, trok ze de stoute schoenen aan en bood zich aan als koper. “Die dag vergeet ik nooit meer”, blikt ze terug. “Ik vond het doodeng, maar hij was heel enthousiast. Het was een hele stap. Ik was 23 en mijn voormalige collega’s werden mijn personeelsleden. Dat vond ik zelf moeilijker dan zij, maar het is eigenlijk allemaal vanzelf gelopen. Dat de ouderen geleidelijk weggingen, vond ik eigenlijk nooit een probleem, want de jongeren en leerlingen die daarvoor in de plaats kwamen en komen, zitten vol nieuwe ideeën en dat vind ik echt inspirerend. In het kappersvak is het toch een kwestie van bijblijven.”

En bijblijven, dat deed ze. Iedere voor- en najaarsshow wordt trouw door Henny en haar collega’s bezocht en bijscholingen worden gevolgd om op de hoogte te blijven van nieuwe technieken en materialen. Niets is zo veranderlijk als de haarmode, weet de kapster inmiddels. “De kapsels van nu zijn niet meer te vergelijken met die van vroeger. Toen ik begon waren permanentjes en coupe soleil hip, tegenwoordig werken we veel meer met kleuren. Waar in de jaren ’90 rood een topper was, kan tegenwoordig alles. We werken ontzettend veel met highlights en lowlights, dat vergt weer heel andere technieken en dat houdt het vak boeiend”, vindt ze.

Ook het kappersvak is gedigitaliseerd. Waar vroeger iedere verf- en knipbeurt werd bijgehouden op een speciale klantenkaart, gaat dat nu per computer. Evenals het voorraadbeheer. Op hun eigen website staan niet alleen de openingstijden en informatie over wanneer welke kapsters werken, maar ook links naar kapperssites met daarop duizenden modellen. “Het komt regelmatig voor dat mensen hier komen met een printje van het kapsel dat ze graag willen hebben.”

Het eerste dat opvalt wanneer je de zaak binnenkomt, is de fleurige kleding van de kapsters. Bij Kapsalon Kreatief worden geen schorten gedragen of eigen kleding, maar een uniform naar de laatste mode. Tweemaal per jaar gaat Henny samen met haar collega’s op pad op zoek naar een leuke seizoensoutfit. “Het heeft altijd heel wat voeten in de aarde om iets te vinden dat iedereen leuk staat én waar er genoeg van op voorraad is”, lacht Henny. De komende maanden gaan de kapsters gekleed in marinestijl, met Bretons gestreepte shirts, een spijkerjasje en een witte broek.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.