Home / archiefcentraal / kampioenschap bissinghcrosser robin dijk

kampioenschap bissinghcrosser robin dijk

Voor Robin Dijk kon deze eerste NK kwalificatie wedstrijd niet beter eindigen. Na een knap staaltje bochtenwerk pakte hij in de finale bij de jongens 13 jaar de koppositie en gaf deze niet meer uit handen. Hij was dus de eerste Bissinghcrosser die dit jaar de kampioenstrui en het bosje bloemen in ontvangst mocht nemen.

Zijn vader Wim Dijk was helaas iets minder gelukkig. Bij de cruisers 31 jaar en ouder greep hij net naast de podiumprijzen en moest genoegen nemen met de oneervolle vierde plaats. Cencia Waaijenberg maakte het in de B-finale spannend in de strijd om de derde plaats. Zij ging samen met twee van haar concurrentes zij aan zij over de finish. Gelukkig bood de fotofinish uitkomst en bleek zij toch de derde plaats te hebben bemachtigd.

In finale van de categorie dames cruisers moest ze echter genoegen nemen met een vijfdee plaats. De laatste finale plaats werd bemachtigd door Kevin Veenstra bij de jongens 15 jaar. In de categorie cruisers tot 31 jaar en de promotie klasse jongens was hij al uitgeschakeld, dus hij zette alles op alles om de dag succesvol af te sluiten. Zijn concurrenten waren echter toch een maatje te groot en ook hij behaalde uiteindelijk de vijfde plaats.

Oscar Leerentveld had na een jarenlange aanwezigheid zijn fiets weer uit het stof gehaald. Hij wist zich bij de jongens 18 jaar en ouder knap te plaatsen voor een halve finale, maar kwam daar helaas te kort voor plaatsing voor de finale. Rob Waaijenberg en Arjan Schepers kwamen net als Wim uit bij de cruisers 31 jaar en ouder, maar zij kwamen beide niet verder dan de manches. Ook voor Sander Waaijenberg (jongens 16/17 jaar) eindigde de wedstrijd helaas al na de manches.

Komende zaterdag reizen de Bissinghcrossers af naar Ammerzoden om daar de strijd aan te gaan om de titel Brabants Kampioen.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.