jong turntalent van gvn pakt goud

Turnsters van Gymnastiek Vereniging Nieuwleusen waren zaterdag actief op meerdere fronten. Zo werden er in Nieuwleusen de wedstrijden gehouden voor het Jong Talent, meisjes in de leeftijd zes tot en met acht jaar. Een mooie wedstrijd om te kijken of er voldoende potentieel is en voor de turnsters om wedstrijdervaring op te doen. De zenuwen speelden bij een aantal debutantes een grote rol. maar werden uiteindelijk goed in bedwang gehouden, waardoor er zeer godde esultaten werden neergezet.

Bij de allerjongsten van zes en zeven jaar werd Kyra Stege tweede, Linda Snijder derde, Sophie Kappert achtste, Noa Stolte elfde en Charlotte Middelkamp veertiende. Bij de turnsters zeven en acht jaar waren er verschillende niveau’s. Bij het niveau 10, werd Esmee Westrik tweede, Nina van der Hoorn derde, Tamara Kok vierde, Djuna Wesseler vijfde en Marit Klein behaalde een mooie achtste plek. Dit zijn de nieuwe turnsters die volgend seizoen de officiëlle wedstrijdcyclus gaan volgen en nu hun visitekaartje afgegeven hebben.

Maar de klap op de vuurpijl was niveau 12, daar stak Marloes Bredewold met kop en schouders boven de rest uit en pakte met overmacht de eerste plaats, Sanne Brasjen werd vijfentwintig en Lianne ter Wisscha zevenentwitingste. Het is duidelijk dat er veel turntalent is in Nieuwleusen en dat er elk jaar weer meisjes zijn die dit talent omzetten in prijzen. Tegelijkertijd werd er in Doetinchem de Districtsfinale van de derde divisie gehouden. Tot deze finale waren veertien turnsters doogedrongen. Het was te merken dat het erg warm was in de turnhal en dat het voor sommige gymnastes moeilijk was om zich te motiveren om deze laatste wedstrijd van het zeizoen te turnen.

Toch werd er door de individuele turnsters al vooruitgekeken naar het volgende seizoen en geprobeerd nieuwe onderdelen in de oefeningen te verwerken. Bij de pupil 1 waren de turnsters goed bezig en pakte Indy van der Kolk een achtste plaats, Kim van Ringen elfde en Judith Nijzink werd twaalfde. Indy turnde een uitstekende brugoefening met veel moeilijke onderdelen die volgend seizoen pas geturnd hoeven te worden. Naomi Slager wist goed mee te draaien en werd vijftiende. Bij de senioren wist Kristin Vasse op de balk haar oefening moeilijker te maken door er een arabier aan toe te voegen. Ze pakte uiteindelijk een vijftiende plek. De meeste turnsters wisten in dit grote deelnemersveld in de middenmoot te eindigen.

Voorlopig hebben de turnsters even rust maar op 14 mei zal een groot deel van de selectie in actie komen bij de individuele springwedstrijden in Dedemsvaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.