Home / archiefcentraal / jazz in cultureel cafe dalfsen

jazz in cultureel cafe dalfsen

Het Cultureel Café in Dalfsen is vrijdagavond 15 april gewijd aan de na-oorlogse Nederlandse jazzmuziek.

Jazz was de muziek van de bevrijders, de Amerikanen, en werd in Nederland door de autoriteiten met argwaan bekeken. Terwijl de popmuziek haar gelijdelijk aan leek te verdringen, zocht een groep nieuwkomers een antwoord. Onder hen Misha Mengelberg, Han bennink en Willem Breuker. Dat resulteerde in een eigen muzikale aanpak die werd gesteund door een opmerkelijke subsidiepolitiek.

Aan de hand van originele geluids- en beeldfragmenten geeft jazzhoogleraar Walter van de Leur inzicht in een historisch debat dat (zie de bezuinigingen op cultuur) onverwacht actueel is. Walter van de Leur is docent aan het Conservatorium te Amsterdam en hoogleraar Jazz en Geimproviseerde Muziek aan de Universiteit van Amsterdam

De avonden van Cultureel Café Dalfsen zijn voor iedereen toegankelijk en worden gehouden in het Pluspunt, Peijendal 89 te Dalfsen. Aanvang van de avond 20.00 uur en de toegang bedraagt 7,50 euro. Na afloop is er altijd gelegenheid om onder het genot van een drankje nog wat na te praten.

Inlichtingen zijn te verkrijgen via Cltureel Café Dalfsen 0529-43 27 98.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.