Home / archiefcentraal / jaarlijkse teamdag van landstede kinderopvang

jaarlijkse teamdag van landstede kinderopvang

Met een reden: “Dat heerlijke gevoel wat zij tijdens de verwenbehandeling hebben ervaren, moet ook door alle kinderen, hun ouders en de stagiaires worden ervaren als zij op onze opvanglocaties zijn”, aldus leidinggevende Rosita Silva van der Veen.

De verwenbehandeling was het ochtendonderdeel van de jaarlijkse Teamdag in Zwolle, die het passende thema ‘U bent bij ons in goede handen!’ had. Van der Veen: “Wij willen dat onze pedagogisch medewerkers zich bewust zijn van hun vakmanschap, hun beroepshouding. Het is belangrijk dat ze weten hoe ze kinderen, ouderen en stagiaires het gevoel kunnen geven welkom te zijn op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of de BSO.” De pedagogisch medewerkers kregen op de Landstede-locatie Rechterland in Zwolle een gelaatsbehandeling, een manicure en een frisse make-up. Ook de kapsels werden onder handen genomen.

Workshop rond identiteit en waarden

’s Middags stond er op de Landstede-locatie Fuchsiastraat in Zwolle een workshop rond identiteit en waarden op het programma. Onder leiding van twee Atelierista’s (kunstenaars), koos elke medewerker een voor hem of haar belangrijke waarde, bijvoorbeeld respect of gedrevenheid. Per locatie maakten de medewerkers vervolgens een kunstwerk waarin ze hun waarden verwerkten.

Dat er zowel medewerkers van peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en BSO’s in Dalfsen en Zwolle aanwezig waren, creëerde voor Van der Veen, verantwoordelijk voor verschillende opvanglocaties van Landstede in Dalfsen en Zwolle, een meerwaarde: “Dankzij die verbinding konden we ervaringen uitwisselen en van elkaar leren.”

Atelierista’s en Reggio Emilia

De twee Atelierista’s van Landstede gaan maandelijks creatief aan de slag met de kinderen van de BSO-locaties van Landstede Kinderopvang in Dalfsen, Ommen en Zwolle. Bedoeling is om de kunstzinnige activiteiten in de toekomst aan te bieden op alle locaties van Landstede Kinderopvang, inclusief de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. De inzet van de kunstenaars sluit aan bij Reggio Emilia: een pedagogisch concept waarbij het gaat om de individuele ontplooiing van het kind in brede zin. Van der Veen licht toe: “Terwijl de Atelierista’s met de kinderen aan het werk zijn, kan de pedagogisch medewerker de kinderen observeren en ontdekken waar de interesses en mogelijkheden liggen.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.