Home / archiefcentraal / ik lekker fit nu ook in gemeente dalfsen

ik lekker fit nu ook in gemeente dalfsen

Elke school heeft een eigen programma gemaakt. De activiteiten staan in het teken van voeding, gezondheid en bewegen. “Ik ben blij dat deze scholen meedoen en op deze manier hun leerlingen bewust maken”, zegt wethouder Maurits von Martels.

Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. Om die reden heeft de gemeente Dalfsen aan het begin van dit schooljaar het initiatief genomen om samen met Zilveren Kruis Achmea, Sportservice Overijssel, de GGD en thuiszorgorganisatie Carinova de komende jaren het project: IK Lekker fit!? uit te voeren. De Heilig Hartschool in Lemelerveld, De Meele en Het Kompas in Nieuwleusen hebben al een projectweek met veel enthousiasme uitgevoerd.

Met ondersteuning van de gemeente Dalfsen kan elke school het integrale programma IK Lekker fit!? uitvoeren. Daarin zit ook de lesmethode Lekker fit! Deze is ontwikkeld door de Nederlandse Hartstichting en Noordhoff Uitgevers en biedt scholen op een leuke en leerzame manier, de mogelijkheid om zich meer te verdiepen in de thema’s voeding, gezondheid en bewegen, met als motto: fit zijn is fijn! “Wij vinden het belangrijk dat basisschoolleerlingen leren wat een gezonde en actieve levensstijl is”, aldus Von Martels.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Home / archiefcentraal / ik lekker fit nu ook in gemeente dalfsen

ik lekker fit nu ook in gemeente dalfsen

Elke school heeft een eigen programma gemaakt. De activiteiten staan in het teken van voeding, gezondheid en bewegen. “Ik ben blij dat deze scholen meedoen en op deze manier hun leerlingen bewust maken”, zegt wethouder Maurits von Martels.

Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. Om die reden heeft de gemeente Dalfsen aan het begin van dit schooljaar het initiatief genomen om samen met Zilveren Kruis Achmea, Sportservice Overijssel, de GGD en thuiszorgorganisatie Carinova de komende jaren het project: IK Lekker fit!? uit te voeren. De Heilig Hartschool in Lemelerveld, De Meele en Het Kompas in Nieuwleusen hebben al een projectweek met veel enthousiasme uitgevoerd.

Met ondersteuning van de gemeente Dalfsen kan elke school het integrale programma IK Lekker fit!? uitvoeren. Daarin zit ook de lesmethode Lekker fit! Deze is ontwikkeld door de Nederlandse Hartstichting en Noordhoff Uitgevers en biedt scholen op een leuke en leerzame manier, de mogelijkheid om zich meer te verdiepen in de thema’s voeding, gezondheid en bewegen, met als motto: fit zijn is fijn! “Wij vinden het belangrijk dat basisschoolleerlingen leren wat een gezonde en actieve levensstijl is”, aldus Von Martels.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.