ik lekker fit golfinstuif groot succes

De Driving Ranche van golfclub ‘Hooge graven’ was de afgelopen twee weken hét terrein voor meer dan tachtig kinderen van de basisscholen uit de Gemeente Ommen. In samenwerking met de coachende vakleerkracht werd er door de jeugdcommissie ‘Jonge graven’ een interessante instuif neergezet om kinderen kennis te laten maken met de sport Golf.

In het heerlijke zonnetje verzorgde de uit Engeland afkomstige Pro Kieran Quartermaine samen met twee jeugdcoaches een instuif waarbij in een circuitvorm tien verschillende golfactiviteiten aanbod kwamen. Dat golf meer is dan tegen een balletje aanslaan werd wel bewezen. Spelvormen zoals frisbeeën, judovormen, honkbal en ook kegelen zou je niet zo snel met golf in verband brengen. Toch zat er achter elke vorm iets wat je juist voor golf nodig bent. Goede houding, stabiliteit, balans, oog-hand coördinatie en een goede armslag zijn belangrijke ingrediënten om uiteindelijk te kunnen golfen.

Na een goede warming-up werden de kinderen al snel in tweetallen aan het werk gezet. De kinderen hadden duidelijk plezier in de onderdelen en werden op een speelse manier uitgedaagd met verschillende competitie-elementen. Yoran van basisschool Ichthus in Lemele had de slag al snel te pakken: “Wow, ik wist niet dat je zover kon slaan met zo’n golfballetje”. Na drie keer proberen en wat aanwijzingen van de jeugdcoach zat de eerste bal in het opgezette doeltje. “Yes, ik kan nu ook al richten met de bal”, roept Yoran. Verschillende tips werden snel door de kinderen opgepakt. Natuurtalent Hanneke van basisschool Guido de Bres sloeg zelfs balletjes over meer dan vijftig meter. Hanneke zegt hierover: “Ik had ooit wel eens Pitch & Putt gedaan, maar toen ging de bal maar een paar meter vooruit, nu met een paar tips gaat het veel beter en is het gelijk ook veel leuker”.

Met deze kennismaking van de sport golf, wil de golfclub ‘Hooge Graven’ laten zien dat golf een echte sport is, waar méér geleerd wordt dan alleen tegen een balletje aanslaan. Daarnaast hoopt het op deze manier nog meer nieuwe jonge leden te werven voor de sterk opgezette jeugdvereniging ‘Jonge Graven’ dat inmiddels meer dan tachtig leden telt. Ook schuift jeugdcoach Irma Dekker de vooroordelen over de hoge kosten uit de weg “voor kinderen kost het maar ongeveer honderdtwintig euro per jaar, dat verschilt niet of nauwelijks met de overige sporten in Ommen”

Coachende vakleerkracht, William van Lenthe ziet het allemaal tevreden aan: “De golfclub is zeer professioneel aan het werk gegaan met deze sportinstuif, de voorbereidingen liepen zeer voorspoedig en dat was vandaag terug te zien tijdens de instuif. We hopen door middel van deze ‘IK Lekker Fit?! Sportinstuif kinderen enthousiast te maken voor verschillende sporten in de Gemeente Ommen, zodat kinderen al op vroege leeftijd voldoende gaan bewegen, plezier en ontspanning vinden in hun sport, maar daarnaast heeft sporten ook een zeer positieve invloed voor kinderen op sociaal en maatschappelijk gebied”.

De ‘IK Lekker Fit?! Sportinstuif wordt mogelijk gemaakt vanuit de BOS-Impuls van de Gemeente Ommen. Dit project vloeit voort uit de landelijke campagne ‘dertig minuten bewegen’. Deze vierjarige landelijke campagne richt zich op alle Nederlanders met de boodschap om meer te (gaan) bewegen en wil bereiken dat vijfenzestig procent van de Nederlanders in 2012 aan de beweegnorm, tenminste vijf dagen per week dertig minuten matig intensieve lichaamsbeweging hebben, voldoet. De gemeente Ommen zet zich in om de boodschap van de campagne uit te dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.