Home / archiefcentraal / hvo zoekt vrijwilligers met spetterende ideeen

hvo zoekt vrijwilligers met spetterende ideeen

In aansluiting op deze toertocht, die op donderdag 5 mei wordt gehouden, organiseert de HVO Paard & Bloem, een buitenevenement om het voorjaar te vieren, bestemd voor toeristen, maar vooral ook voor de Ommenaren zelf. De rijtoer start ‘s ochtends vanaf tien uur op de Voormars in Ommen. Dit is tegelijkertijd ook het inspan-terrein, waar de officiële jurering plaatsvindt. Volgens koetsier Carla Masselink is de route nog niet helemaal zeker, maar leidt deze in elk geval via de Vechtbrug en Het Laer richting Nieuwe Brug. “De sherrystop wordt gehouden bij de familie Kerkdijk in Giethmen.

Vanaf twaalf uur wordt er geluncht op het terrein voor het Streekmuseum”, vertelt ze. Het publiek dat de wagens van dichtbij wil bekijken is dan van harte welkom. De middagrit gaan vooral door het centrum van Ommen. “Rond een uur of half drie gaan we naar Oldenhaghen, waar we de bewoners een ijsje aanbieden. Daarna rijden we naar het Kerkplein voor het defilé. Aansluitend daarop is de prijsuitreiking. Het belooft weer een schitterende tocht te gaan worden.”

Op vrijdag verandert het centrum van Ommen in één groot country & westerndorp en zijn er tal van activiteiten zoals line dance, ringsteken, dressuurproeven en live muziek. “We zijn nog druk bezig met het plannen maar een paar dingen staan al vast”, meldt Michiel de Groot. “Zo houden we een Pimp your Pony, waarbij iedereen zijn huisdier kan pimpen met knipjes, strikjes of eventueel een leuke gekleurde vacht. Wij helpen de deelnemers om zichzelf op te doffen en daarna krijgen de duo’s de kans om samen met hun huisdier in de spotlights te staan. We hopen op een spetterende show met lieve konijnen, leuke honden, voetballende varkens, dansende pony’s, springende kikkers en noem maar op.”

Rond etenstijd hoeft niemand naar huis, want op de Markt wordt een grootse barbecue gehouden. De klapper van de dag wordt de Tomato Run, waarbij de in het wit gestoken deelnemers door elkaar en door het publiek worden bekogeld met tomaten. Degene die na afloop het schoonst blijkt te zijn, wint. “Op zaterdag, de dag voor Moederdag, dus dat komt goed uit, wordt er een grootschalige bloemenmarkt gehouden”, vertelt Roely Dijkman. “Het hele centrum wordt bezaaid met bloemenkramen en bloemsierkunst. We willen tegelijkertijd een standwerkerconcours houden. Alles en iedereen die wat met bloemen heeft, kan een kraam huren en zijn waar te koop aanbieden. Het zou leuk zijn als er ook bloemenworkshops worden gehouden.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.