honderden bezoekers bij gospelfestival

Ondanks het mooie weer kwamen er toch honderden bezoekers op het evenement af. De organisatie was in handen van Jan Schoonhoven van het organisatiebureau Mastermind4you. Het werd een geslaagde dag met een grote variëteit aan muziekstijlen en uitvoeringen. Het is duidelijk dat Nederland barst van de gospeltalenten, en ook de kwaliteit van muziek en performance is uitzonderlijk te noemen.

Dat er behoefte bestaat aan een podium voor gospelkoren &-bands, blijkt wel uit de vele aanmeldingen voor de eerste editie van het Vecht Gospel Festival. Alle 22 deelnemersplaatsen waren binnen twee weken vol geboekt. Totaal driehonderdvijftig deelnemers lieten hun muzikale kwaliteiten op dit festival horen. Het organisatiebureau Mastermind4you uit Oudleusen heeft nu al aanmeldingen binnen voor de tweede editie in 2012.

Naast deze optredens was er de gehele dag een markt en kinderplein met theater Operation Rescue. Ook worden er diverse workshops (zangtechniek en songwriting) gegeven. Het festival werd rond 20.00 uur afgesloten met een groots concert met optredens van Gerald Troost, Newday, Dance4Him en Rend Collective Experiment. Dank zij een stimuleringssubsidie van de Provincie Overijssel is het Vecht Gospel Festival uitgegroeid tot een uniek festival. Volgend jaar 7 april 2012 zal de volgende editie plaats vinden.

Tijdens het dagprogramma gaven de volgende koren en groepen een concert in hal Een:

Gospelkoor The Joysingers- Oenkerk

One Spirit – Zwolle

Celestis – Emmeloord

Band New Breeze – Wierden

Sola Fide – Schoonoord

Revive – Heerde

Interkerkelijk Gospelkoor Jubilation – Bunschoten

Gospelkoor Desire – Westervoort

Romans Twelve – Katwijk

Living Lord Singers – Diever

Koor Adaja – Uden

In hal Twee traden op de volgende gospelbands op:

Released – Gouda

ID – IJsselmuiden

Till Seven – Leek

The Servence – IIsselmuiden

Root 7 – Den Ham

Open Hardt – Harmelen

Facedown – Bakkeveen

Rowis – Zwolle

Band On Line – Oude Wetering

Band Exposure – Bunschoten

G.R.O.W. – Wezep

Er werden gedurende de dag diverse workshops gegeven:

Workshop – Ellen Bakker en Hans Jonker

A cappella gospel – thema kleuring en samenklank en grooving. In deze workshop werd een a cappella gospelstuk ingestudeerd, waarbij de nadruk lag op de klankvorming en de techniek van het zingen van gospelmuziek. Er werd dieper ingegaan op het samensmeden van de verschillende partijen, het kleuren naar elkaar, zodat een mooi geheel ontstaat en lag het accent op timing, strakheid en de belangrijke groove.

Workshop – Henk Doest

Thema songwriting. In een uur eigen tekst en melodie verzinnen. Deelnemers aan deze workshop moesten al wel over enige muzikale kennis beschikken.

Workshop – Talitha Nawijn

Thema Gezond zingen vanuit de praktijk. De workshop begon met een algemene opwarming. Daarna was er ruimte voor een aantal deelnemers om kort ‘on the spot’ gecoached te worden. De tips en oefeningen die hieruit voortkomen werden gedaan door alle deelnemers zodat iedereen ‘het doet en voelt’

Het juryteam voor de gospelbands bestond uit: Eduard Vorsterman van Oijen (voorzitter), Mirjam Kloosterhof en Thomas Roenhorst. Het juryteam voor de gospelkoren: Jan Harm Klekamp, Maarten van de Worp en Hilbert Steen Redeker. Alle koren en groepen kregen een rapport met tips en opmerkingen van de jury mee naar huis.

Het avondconcert werd gehouden in hal Een, de volgende formaties gaven concerten:

Newday – Zwolle

Gerald Troost – Veenendaal

Dance4Him – Frankrijk

Rend Collective Experiment – Ierland

Meer informatie is te vinden op www.gospelpodium.nl en www.christelijknieuws.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.