gorssel niet opgewassen tegen sterk usv

Op sportcomplex Gerstlo was het meer dan een enerverende pot voetbal. Omdat Gorssel met twee spitsen speelde liet Joshua Nijlant verrassenderwijs zijn vleugelverdedigers aan de kant. In hoog tempo werd vanaf de eerste minuut door USV druk op de laatste lijn van Gorssel gezet. De thuisploeg daarentegen probeerde constant haar levensgevaarlijke topscorer Jarl van Dam in stelling te brengen maar de lange spits werd gedurende de gehele wedstrijd prima door aanvoerder Kay Huzen in bedwang gehouden.

Na zo’n achttien minuten kreeg USV de eerste goede mogelijkheid. Huzen zag zijn schot op aangeven van Eric van der Sande rakelings over het doel van Gorssel gaan. Twee minuten later was het wel raak. Een vlekkeloze combinatie tussen Ron Meijerink en uitblinker Aaron voor ’t Hekke werd na een knappe kapbeweging uiterst fraai door Rick Timmerman afgerond, 0-1. De technisch vaardige aanvaller moest helaas vlak voor rust het veld met een enkelblessure verlaten.

Na de pauze werd door de gastheren de druk op het USV doel flink opgevoerd. Hierdoor kon USV met haar snelle spitsen weer haar geliefde spelletje gaan spelen. Na uitstekend voorbereidend werk van Aaron voor ’t Hekke kwam Eric van der Sande al vroeg in de tweede helft in scoringspositie voor doelman Gerrit Roeterdink. Zijn schot miste echter de goede richting.

Vijf minuten later kwam Gorssel enigszins onverwacht op gelijke hoogte. Een schot van zo’n twintig meter van Jordy Steemers werd ongelukkig met het hoofd door Kay Huzen verlengd en plofte in het doel van USV, 1-1. De blauwwitten lieten zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan en bleven, waar het kon, de aanval zoeken. Aaron voor ’t Hekke bleef de rechtervleugelverdediger van Gorssel met wervelende acties bestoken.

Tot twee keer toe zette hij Lars Dellemijn vrij voor het doel maar de van origine linkervleugelverdediger was ongelukkig in de afronding. Toch kwam USV is de slotfase nog aan haar verdiende overwinning. Een pass van Eric van der Sande werd zo’n tien minuten voor tijd van buiten het strafschopgebied uit een bijna onmogelijke hoek in een keer op de slof genomen door Ron Meijerink.

De bal sloeg als een granaat in de verste hoek in het doel van Gorssel, 1-2. In de slotminuut had de aanvaller de voorsprong nog kunnen vergroten maar hij vond de betrouwbare sluitpost Roeterdink op zijn weg. Zondag staat op sportpark Hulsterlanden de Dalfser ‘bijna derby’ tegen Hoonhorst op het programma. Aanvang 14.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.