geen paasvuren in gemeente ommen

Het betekent dat alle afgegeven stookvergunningen zijn ingetrokken en geen nieuwe stookvergunningen worden afgegeven. Ook de Paasvuren kunnen niet plaatsvinden.

De gemeente heeft voor zover mogelijk de organisatoren hiervan telefonisch op de hoogte gesteld. Het advies is om, indien mogelijk, de paasbult te laten liggen. Zodra code Oranje wordt opgeheven, gaat de gemeente een nieuwe datum voorstellen.

Bij Code Oranje mag geen open vuur gestookt worden in natuurgebieden en aangrenzende terreinen. Er kan geen gebruik worden gemaakt van ontheffingen tot het verbranden van takken, landbouwafval en dergelijke.

Vanwege het komende Paasweekend doet de gemeente een dringend beroep op mensen die natuurgebieden in gaan om zeer voorzichtig te zijn. Eén sigaret is al genoeg om een groot gebied af te laten branden. Maar ook rommel, zoals een weggegooide fles, kan brand veroorzaken. Als de zon erop schijnt kan het als een vergrootglas werken. Verder kan een auto brandgevaar opleveren. De katalysator, die vaak aan de onderkant zit, wordt erg heet. Als je de auto in droog, hoog gras wegzet, kan het gras daardoor in brand vliegen.

In natuurgebieden in Overijssel staan meetstations die behalve meteorologische gegevens ook de droogte aangeven. Op basis van de metingen wordt bepaald hoe groot het brandgevaar is in de natuur. Op www.natuurbrandgevaar.nl staat de actuele stand van droogte in Overijssel. Op donderdag 21 april om 12.00 uur gaat Code Oranje van kracht en dat duurt net zo lang tot de mededeling van de brandweer in IJsselland dat deze code is opgeheven.

De brandweer doet er alles om een bos- en heidebranden te voorkomen, maar vraagt ook de gebruikers van de natuurgebieden om goed op te letten. Politie en brandweer gaan de komende tijd intensief controleren op handhaving van het stookverbod. Voor vragen over een afgegeven stookvergunning kun je contact opnemen met de gemeente Ommen 0529-459100.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.