Home / archiefcentraal / explosion festival breidt uit

explosion festival breidt uit

Niet alleen kun je ‘s avonds uit je dak gaan, ook overdag zijn er dit jaar verschillende activiteiten op de nieuwe locatie; de Markt in Ommen. Het festival, met het thema ‘ Art of Life’, wordt dit jaar speciaal op de Dans en Muziek dag, woensdag 3 augustus, georganiseerd van 19.00 tot 01.00 uur.

Het succes van de afgelopen twee jaar was voor de organisatoren een bevestiging op de vraag of er behoefte is aan een festival speciaal voor de jeugd en dus twijfelden zij geen moment om Explosion dit jaar opnieuw te organiseren. “We hadden destijds flinke promotie gemaakt maar het is natuurlijk altijd afwachten hoe het uitpakt. Ondanks de regen kwamen er veel jongeren naar het Vrijthof”, aldus één van de organisatoren Niels Witte. “Maar dit jaar dus met een nieuwe locatie, de Markt in Ommen, en een programma dat de hele dag duurt.”

Net als vorig jaar hoopt de organisatie een gevarieerd programma aan dj’s op het podium te kunnen laten verschijnen. Niels Witte: “Op dit moment zijn we druk bezig om de line-up rond te krijgen. We gaan net als vorig jaar meerdere lokale dj’s uit Ommen en omstreken in de line-up zetten. Daarnaast hopen we één of twee grote nationale artiesten te kunnen neerzetten.” Anders dan vorig jaar wordt er meer aandacht besteed aan de aankleding van het plein. Er komen meerdere barretjes en het plein wordt anders ingedeeld. Ook wordt er tijdens de show uitgepakt met spectaculaire lichteffecten en videoschermen.

Vier jaar geleden was het nog een idee om een evenement voor jongeren te organiseren en nu zijn ze alweer toe aan de derde editie. Tijmen Huiskes, Klaas Hurink, Hayo Braakman en Niels Witte hebben afgelopen jaar een stichting opgericht om Explosion festival te blijven realiseren. Explosion festival wordt voor het grootste deel mogelijk gemaakt door sponsoren. Witte: “Er zijn veel bedrijven uit Ommen die ons festival steunen en hun bijdrage leveren aan het festival. Maar natuurlijk zijn we altijd opzoek naar meer bedrijven die hun bijdrage willen leveren om het festival nog groter en mooier te maken.”

Explosion is een evenement waar kwaliteit voorop staat volgens de organisatie. “Komende jaren hopen we steeds groter te groeien. Het doel blijft om jaarlijks een spectaculair festival te organiseren dat gratis toegankelijk is voor de jeugd uit Overijssel. Doordat het er afgelopen jaar super uitzag, zal het dit jaar niet makkelijk zijn om onszelf weer te overtreffen.”

Voor meer informatie zie www.explosionfestival.nl .

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.