Home / archiefcentraal / excursie voor vroege vogels

excursie voor vroege vogels

Vroeg uit de veren

Het is al licht en de vogels zingen al uit volle borst. De boompiepers vallen als parachuutjes uit de lucht, de roodborsttapuit laat z’n ketsende liedje horen en de koekoek koekoekt er wat op los. Dit alles is met goed weer te zien op de hei. Als het wat warmer wordt komen de insecten uit de heide en jagen de zwaluwen hierop. In het Reestdal jodelt de wulp en de graspiepers piepen er wat aan af. Onder goede omstandigheden kunnen wel tot veertig vogelsoorten waargenomen worden.

Excursie onder begeleiding

De excursie start vanaf De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug en duurt ongeveer twee uur. De kosten zijn 3 euro per persoon (kinderen 1,50 euro). Beschermers van Landschap Overijssel kunnen gratis deelnemen op vertoon van de beschermerspas. Als je een verrekijker hebt is dit een handig hulpmiddel om de vogels wat dichter bij te halen. In de Wheem zijn ook verrekijkers te leen.

Landschap Overijssel beheert en ontwikkelt natuur en landschap in de hele provincie Overijssel. Dus niet alleen in de 52 eigen natuurterreinen, maar ook bij particuliere eigenaren en agrariërs in het landelijk gebied. Door onderhoud aan houtwallen, boerenerven, lanen, boomgaarden en knotwilgen behoudt het landschap haar streekeigen karakter. Het werk van Landschap Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, het ministerie van LNV, de Nationale Postcode Loterij, sponsoren en beschermers en de inzet van talloze vrijwilligers.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.