Home / archiefcentraal / eiergooien bij t witte peerd

eiergooien bij t witte peerd

Op eerste paasdag is het weer zover; eiergooien. Het jaarlijkse spektakel vindt ook ditmaal plaats bij Café ‘t Witte Peerd in Nieuwleusen. Om 14.00 uur beginnen de wedstrijden en vanaf 13.00 uur kan er worden ingeschreven. Deelnemen kan voor vijf euro per team en voor de jeugd van tien tot en met veertien jaar bedraagt het inschrijfgeld twee euro per team.

Een team bestaat uit twee personen en het is de bedoeling dat een ei over een zo groot mogelijke afstand gegooid en gevangen wordt. Favoriet voor de eindoverwinning is het team van Gerald en Harold de Boer. Deze broers wonnen al zeven kee en ook het record van vijfenvijftig meter staat op hun naam. Of zorgen Marc Hilbrink en Jack Mijnheer voor een verrassing? Zij wonnen vier keer het toernooi en kwamen met vierenvijftig meter in 2009 heel dicht bij het record. Het belooft dus weer spannend te worden op deze speciale zondag.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.