Home / archiefcentraal / eerste nederlaag voor asc62 in 2011

eerste nederlaag voor asc62 in 2011

De gastheren vechten tegen directe degradatie en dat was op het veld goed te zien. Men vocht voor elke meter en de wit-blauwen lieten zich op alle fronten aftroeven. Dit leverde de thuisploeg al in de zevende minuut een treffer op. Namens Hellendoorn pikte Ferry Niens de bal op het middenveld op en hij stoomde in één rush door over de linkerkant en joeg vervolgens de bal hard langs ASC-doelman Jan Westerman. Wakker werd ASC er nog niet echt van, want even later ontsnapte men aan een grotere achterstand, toen de bal op de lat belandde.

Hierna kwamen de mannen van Egbert Kragt toch weer even in de wedstrijd en tot tweemaal toe leek een treffer in de maak. De doelman was kansloos op schoten van Chiel Pasman, maar hij kreeg assistentie van een verdediger, die de bal van de lijn haalde. Maar dit waren de enige gevaarlijk momenten voor het doel van de Hellendoorners. Aan de andere kant werd een tweede treffer voor de gastheren nog afgekeurd vanwege buitenspel.

Na rust werd de wedstrijd er niet beter op Jan Westerman moest direct al vol aan de bak en kon een hard schot nog net tot corner verwerken. Daarna ontspon zich een strijd op het middenveld, waar over en weer veel balverlies was. Grote kansen waren er nauwelijks. Toch kreeg ASC nog een uitgelezen mogelijkheid de gelijkmaker te produceren. In de slotfase werd Floris Meerveld door een verdediger vastgepakt en toen voordeel uitbleef, wees scheidsrechter Klein Kromhof alsnog naar de stip. Dat Johan Lindeboom dit buitenkansje hoog overschoot was tekenend voor de wedstrijd. ASC had helemaal zijn dag niet. De nederlaag was een feit. Toen na afloop bleek dat de concurrentie bijna allemaal de volle winst hadden gepakt werd de nederlaag nog zuurder.

Toch was er ook nog een lichtpuntje. Na bijna een jaar blessureleed maakte Coen Westerhof zijn rentree in het team met een invalbeurt. Lang nadenken over wat er niet goed ging kan het team niet, want aanstaande dinsdag staat de inhaalwedstrijd tegen Zwolsche Boys op het programma. Het behalen van een goed resultaat mag duidelijk zijn. Zwolsche Boys probeert de nacompetitie te ontlopen. ASC moet voorkomen weer terug te vallen in die strijd. Aanvang dinsdag 18.30 uur op sportpark Gerner.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.