Home / archiefcentraal / een wilsverklaring alleen is echt niet genoeg

een wilsverklaring alleen is echt niet genoeg

. Er is een informatiestand, er wordt doorlopend een lezing gegeven en medewerkers beantwoorden vragen. Belangstellenden kunnen terecht tussen 15.00 en 17.30 uur en om 19.30 uur. Het thema van de informatieve regiobijeenkomst is: een wilsverklaring alleen is echt niet genoeg. Op de bijeenkomst zijn zowel leden als niet leden van harte welkom. Er is ruime gelegenheid voor het stellen van persoonlijke vragen.

Iedereen weet dat hij eens zal sterven. Wanneer dat zal zijn, weet niemand. En ook weet niemand hoe dat zal gebeuren. Wat de meeste mensen wensen, is na een gezond leven en op hoge leeftijd, rustig in hun slaap te overlijden. Soms is de werkelijkheid echter anders. Je kunt ongeneeslijk ziek worden, een hartstilstand krijgen, dement worden of in coma raken. Het laatste traject tussen leven en dood is vaak onzeker. Wat moet er met je gebeuren als jij je wil niet meer kunt uiten? En vooral: hoe moeten de behandelend arts, naasten of de gevolmachtigde handelen als jij je wil niet meer kunt uiten?

“Vaak wordt gedacht dat met het invullen van de wilsverklaringen een euthanasieverzoek of behandelverbod geregeld is. Uit ervaringen blijkt dat dit niet voldoende is. Deze wilsverklaringen bijvoorbeeld moeten ook bespreken worden met de arts en naasten. Daarnaast moet u ervoor zorgen dat iemand uw volmacht heeft voor het geval u zelf niet meer over uw medische handelingen kunt beslissen.

Tijdens de lezing komen de verschillende wilsverklaringen (zoals het behandelverbod, het euthanasieverzoek en de niet-reanimerenpenning)aan bod, leggen wij uit wat u moet doen om verwarring rondom uw levenseinde te voorkomen en wat de NVVE voor u kan betekenen. Tijdens de bijeenkomst wordt om 15.00, 16.00 en 19.30 uur een lezing gehouden over dit thema”, aldus de NVVE.

Datum: dinsdag 12 april 2011

Locatie: Equipe Event Center (FC Zwolle) aan het Stadionplein 18 (navigatie-adres Boerendanserdijk 19) te Zwolle.

Tijd: Tussen 15.00 en 17.30 uur en tussen 19.30 en 21.00 uur

De toegang is vrij en aanmelden kan via k.scheirlinck@nvve.nl, 020-620 06 90 of een kaartje sturen naar: NVVE, t.a.v. regiobijeenkomst, Postbus 75331, 1070 AH Amsterdam.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.