Home / archiefcentraal / dogfrisbee vliegende honden in aktie

dogfrisbee vliegende honden in aktie

. Op het terrein zijn verschillende standjes ter beschikking gesteld, zoals Dogplay en Andogs fotografie.

De wedstrijd wordt gehouden op het buitenterrein van de manege, waar voldoende ruimte is voor alle dogfrisbee onderdelen. Zoals de mini-distance, dit is het lange afstand gooien, waarbij je binnen de minuut zoveel mogelijk punten moet zien binnen te halen met je hond. Tijdens het onderdeel Freestyle heeft een combinatie twee minuten de tijd om een show op te voeren met muziek. Hier wordt gebruik gemaakt van verschillende worpen, kunstjes en acrobatische bewegingen.

Dogfrisbee is een sport voor jong en oud. Het is niet alleen voor de baas heel leuk maar ook de hond geniet er volop van. M.A.D. HAPPY TAILS is ‘het’ dogfrisbee team van oost Nederland waarbij M.A.D. staat voor Mad About Dogfrisbee. En dat zijn de leden van dit gerenomeerde team allemaal. Het team bestaat uit beginners tot wereld klasse frisbeeers. Er wordt fanatiek deelgenomen aan wedstrijden door heel europa, waarbij goede resultaten worden neergezet.

Met veel plezier komen ze elke week op de zaterdag bij elkaar om te trainen voor wedstrijden en demonstraties. Door kritisch naar elkaar te kijken en elkaar aanwijzingen te geven zorgen ze er als een team voor dat de shows er tiptop uitzien. “Team spelletjes zoals afpakkertje zorgen altijd voor de nodige hilariteit tijdens de trainingen, maar ondertussen leer je snel, goed en gericht gooien. Gooi training is een groot deel van onze training. Gooit de baas slecht dan zal de hond ook slecht vangen”, aldus de Ommerse Kim Hoekman van het MAD team. “Wij trainen allemaal bij Hondenschool Happy Tails in Beerzeveld, waar we professionele begeleiding krijgen van een gediplomeerd instructrice Karen Mulders.”

Voor meer informatie kunt terecht op www.maddogfrisbee.nl of mailen naar info@maddogfrisbee.nl.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.