Home / archiefcentraal / documentaire o van overijssel op rtv oost

documentaire o van overijssel op rtv oost

De O van Overijssel was een van de grote zomerfestivals van Overijssel in 2010. Een grote Rode Bol trok langzaam over de grootste cirkel binnen de grenzen van de provincie Overijssel. Onderweg werden streken en mensen met elkaar verbonden door de verhalen die de bol met zich mee nam. Die verhalen zijn vastgelegd door journalist Gert Hage en cineast Andras Hamelberg. De documentaire ‘O van Overijssel’ gaat op Tweede Paasdag in première bij RTV Oost.

De drie weken durende wandeltocht over 180 kilometer met de Rode Bol van vier meter doorsnede staat centraal in de documentaire ‘de O van Overijssel’. Het is een prachtige zoektocht naar de eigenheid van de provincie en haar regio’s. Wat maakt Overijssel zo bijzonder en wat is de rol van de bewoners als ondernemers van het landschap? Kijk op maandag 25 april, Tweede Paasdag, om 13.00 uur naar RTV-Oost.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.