campagneweek minder drank meer scoren

in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld informatietafels waar informatie ligt over alcohol, opgroeien en opvoeden. Ook wordt tijdens de preventieve gezondheidsonderzoeken in groep zeven extra voorlichtingsmateriaal over alcohol aan ouders verstrekt, naast de aandacht die tijdens deze onderzoeken altijd al wordt besteedt aan dit onderwerp.

De meivakantie staat voor de deur. Alcohol lijkt vaak makkelijker te vloeien in de vakantie dan normaal in het jaar. Deze tijd van ontspanning kan lastig zijn als het om het alcoholgebruik van je kind in de opvoeding gaat. Denk maar eens aan opa die zegt: “ach, laat dat kind toch, vroeg of laat komt het er toch van”. Of als je kind zegt: “Mam, doe niet zo flauw, het is vakantie, hoor!” De gedachte “ééntje moet toch wel kunnen!?” is verleidelijk. Maar het advies voor ouders is: wees duidelijk en blijf de regel stellen: ‘geen alcohol tot tenminste zestien jaar’. Ook tijdens de vakantie en op een feestje.

Bij de spreekuren in Dalfsen en Nieuwleusen kunnen ouders, jongeren en kinderen altijd terecht voor informatie over alcohol, opvoeden en opgroei- en. De hulp is gratis en een afspraak maken is niet nodig.

De spreekuren zijn:

In Dalfsen (Ruitenborghstraat 30) op maandag van 15.30 tot 16.30 uur en woensdag van 08.30 tot 09.30 uur. In Nieuwleusen (Omloop 2) op maandag van 15.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. In Lemelerveld (Ds. C. Keerstraat 1) op maandag van 12.30 tot 13.30 uur.

Voor meer informatie zie: www.alcoholinfo.nl of www.minderdrankmeerscoren.nl. Ouders of jongeren kunnen ook telefonisch contact opnemen met de GGD (038) 42 81 500.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.