Home / archiefcentraal / buitenbedjes voor kinderopvang pinkeltje

buitenbedjes voor kinderopvang pinkeltje

Kinderopvang Pinkeltje blijft zich ontwikkelen. Zo heeft groene en zingenderwijs kinderopvang Pinkeltje die twee locaties heeft, gevestigd in Nieuwleusen en Balkbrug, zich verder ontwikkelt in haar groene kinderopvang, door de komst van buitenbedjes.

De natuur en buiten zijn, zijn twee grote eigenschappen die zich toebehoren aan de visie van groene kinderopvang Pinkeltje. De kinderen van Pinkeltje komen eigenlijk de hele dag door buiten, waar zich allerlei speeltoestellen en een kinderboerderij bevinden, daarnaast worden er buiten talloze activiteiten georganiseerd door de leidsters en de kinderen vinden het prachtig.

Door de komst van de buitenbedjes kunnen zo vooral de allerjongsten kinderen zich nog meer buiten bevinden. De buitenbedjes, die ook wel lutje potjes worden genoemd, komen van oorsprong van een Groningse huisarts die deze heeft uitgevonden. Wilma Strik, eigenaresse van kinderopvang Pinkeltje kan zich helemaal vinden in het buiten slapen van kinderen. “Voorheen sliepen de baby’s ook al veel buiten in een kinderwagen. Een buitenbedje is eigenlijk ook een luxe kinderwagen. Buiten slapen is erg goed voor de luchtwegen en blootstelling aan zonlicht, dit stimuleert de aanmaak van vitamine D wat nodig is voor sterke botten en spieren”, aldus Wilma Strik.

Ook is er een ander groot voordeel.Kinderen die buiten slapen, slapen meestal veel beter en dieper dan kinderen die binnen slapen. Door het geluid van de natuur kunnen ze zich beter ontspannen, ze horen de vogeltjes fluiten, de bladeren ritselen en worden daar lekker dromerig van, wardoor ze rustig in slaap vallen en diep en lang kunnen slapen.

Er komen op beide locaties twee mobiele buitenbedjes te staan. Naast de buitenbedjes blijven ook de kinderwagens in gebruik.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.