Home / archiefcentraal / brand legt woning en schuren in as

brand legt woning en schuren in as

De brandweer kwam met meerdere korpsen (Hardenberg, Gramsbergen en Bergentheim) in actie, maar kon niet voorkomen dat de gebouwen volledig uitbrandden. Bewoners van een naastgelegen woning werden uit voorzorg uit hun huis gehaald. Zij werden door buren opgevangen.

Bij de brand is astbest vrijgekomen. Metingen hebben echter uitgewezen dat dit zich heeft beperkt tot het betreffende terrein. In de naaste omgeving van het perceel is geen asbest waargenomen. Wel trad in de nabije omgeving een stroomstoring op. Deze kon na enkele uren grotendeels worden verholpen. Alleen tegenover het betreffende perceel is de stroomvoorziening nog niet hersteld. Hier wordt op dit moment nog aan gewerkt.

De gemeente heeft dezelfde nacht in de buurt huis-aan-huis brieven bezorgd om omwonenden nader te informeren over de brand en de daarop volgende stroomstoring. Naar de oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.