Home / archiefcentraal / boeren bosbrandweer in actie in junne

boeren bosbrandweer in actie in junne

Voor zover bekend beschikt Ommen als enige gemeente in Nederland nog over een boeren bosbrandweer. Deze groep boeren worden met trekker en giertanks ingezet bij grote bosbranden en zij hebben zich in het verleden al vele malen verdienstelijk gemaakt.

De ‘brand’ bij deze oefening woedde in een bospreceel aan de Beerzerweg en kon gelukkig met behulp van de boeren snel geblust worden. Dankzij de grote hoeveelheden water die de giertanks kunnen transporteren was er veel slagkracht aanwezig. Met behulp van een opgebouwd grootwatertransport werden alle voertuigen tijdig voorzien van bluswater en werd in een parcours een ronde gereden zodat uitbreiding kon worden voorkomen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.