Home / archiefcentraal / boeiend voorjaarsnummer van rondom dalfsen

boeiend voorjaarsnummer van rondom dalfsen

Zo verhaalt Ab Goutbeek over de stormvloed van 1825. Het zeewater kwam via de Zuiderzee tot in Dalfsen. Een fraaie kaart laat precies zien tot waar het water doordrong. Bij Dalfsen ligt dan ook een heuse zeedijk.

Verder in het blad aandacht voor Godert Willem van Dedem, die zo’n belangrijke bijdrage leverde aan de bloei van Landgoed Den Aalshorst. Het artikel is geschreven door nazaten van Van Dedem. Ben Kloosterman heeft uitgezocht hoe Dalfsen in 1898 de kroning van Koningin Wilhelmina vierde. Het ging er tijdens een enorme optocht kleurrijk en origineel aan toe. Op de voorpagina het bewijs dat ‘boer zoekt vrouw’ toen ook al een actueel thema was.

Café Kappers in Hoonhorst bestaat 150 jaar en Willem Damman doet verslag van zijn onderzoek naar de historie van deze horecazaak die als tapperij Fakkert, natuurlijk onder de rook van de kerk, begon. Een fraaie, ingekleurde, foto van de Zwolscheweg, nu Ruitenborghweg en de schoolklas uit 1952 van de Cazemierschool completeren deze aflevering.

Losse nummers zijn verkrijgbaar bij Primera Jansen en Plantage Books in Dalfsen en Supermarkt Wennemars in Oudleusen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.