Home / archiefcentraal / atleten lopen wedstrijd bij volle maan

atleten lopen wedstrijd bij volle maan

Albert de Boer liep de tien kilometer in 40.54 minuten, Klaas Compagner 41.02. en Cor Kooiker klokte een tijd van 44.09 minuten. Albert Holtland kreeg in de laatste ronde helaas een zweepslag en moest daardoor de wedstrijd vroegtijdig beëindigen. Daarna vertrok het tweetal naar Arnhem waar de Bergrace werd georganiseerd.

Voor het eerst vond het evenement bij Burgers Zoo plaats daar waar afgelopen jaren de Bergrace steeds van Wageningen naar de Grebbeberg in Rhenen werd gelopen. Het parcours door de stadsparken Sonsbeek en Zijpendal bestond voornamelijk uit grindpaden en was voortdurend glooiend. De start vond plaats om 23.00 uur, waardoor de lopers door de nachtelijke duisternis liepen, maar door het licht van de volle maan was het parcours en de omgeving nog goed zichtbaar. De twee AG-ers kregen het door het vele vals plat en de wedstrijd eerder op de avond behoorlijk zwaar. Klaas Compagner liep de twaalf kilometer in 58.19 minuten en Albert de Boer in 58.40 minuten.

De tien Mijl van Zwolle Zuid is een nieuw sportevenement. De deelnemers van de 10EM moesten het parcours over onder andere de Schellerdijk tweemaal afleggen. Rosalie Kuiper liep de 16,1 kilometer in een tijd van 1.26.13. Bij de Berlin Halb Marathon waren de omstandigheden door de hoge temperatuur zeer zwaar. Op de eerste zomerse dag van het jaar waren de lopers in de Duitse stad genoodzaakt om het rustig aan te doen. Theo van der Horn liep de 21,1 kilometer in een tijd van 2.07.03.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.