Home / archiefcentraal / alles over paarden en bloemen

alles over paarden en bloemen

Deze dagen vallen binnen de Meivakantie en voorafgaand aan zondag 8 mei Moederdag.

Deze feestdagen worden, met voorbehoud op wijzigingen, mogelijk op de volgende wijze ingedeeld:

Vechtdal Koetsiersdag

Zo’n 70 historisch koetsen met prachtige paarden en ongeveer 120 berijders in stijl zullen donderdag 5 mei Ommen aandoen. Zij zullen dwars door het centrum rijden, onderbroken door een publieke lunch en natuurlijk de sherrystop, gevolgd door een tocht door de omgeving en het Defilé met jury op het Kerkplein. Het publiek kan kennismaken met de eigenaren, vragen stellen over de koetsen en de paarden of genieten van het bijzondere Defilé op het Kerkplein.

Country&Western

Vrijdag 6 mei staat in het teken van paarden, paardensport en alles daaromheen. Iedereen die ook maar iets met dieren heeft, kan zijn of haar hart ophalen. Er is paarden ringsteken, Paardendressuur/springen en Country & western muziek op diverse plaatsen.

Wanneer je je eigen dier meeneemt, dan kun ik je die laten pimpen (en jezelf) in de Pimp Your Animal shows. Er is ook een knuffelpony aanwezig, voor de kinderen die zelf geen paard, pony of ander dier hebben, maar er wel graag eens de show mee willen maken.

Er zijn Linedancing demo’s en workshops en een Western Barbecue (georganiseerd door de passende detailhandel en Horeca Vereniging Ommen). En misschien nog meer, maar ook dat is nog allemaal in ontwikkeling.

Tuin&Trends Dag Ommen

Ommen wordt op zaterdag 7 mei overstelpt met bloemen, planten, tuinmeubelen en diverse shows en workshops. De hele binnenstad vol met bloemverkopers, bloemsierkunstenaars, bomenfluisteraars en nog veel meer voor uw tuin en buitenleven. Er is een valkeniersshow en een asieldierenshow. Deze dag is ook de Tomato Run, waarbij deelnemers een parcours rennen en daarbij bekogeld worden door duizenden tomaten vanuit het publiek. Degene die het schoonst aankomt wint een geldprijs.

Tomatengooiers kunnen zich aanmelden op de website www.paardenbloemommen.nl en kistjes tomaten voor een klein bedrag kopen. De opbrengst gaat naar de Stichting Owen.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.