Home / archiefcentraal / aco successen op de baan en op de weg

aco successen op de baan en op de weg

Baancircuit Noord-Nederland in Steenwijk

Bij de sprinters pakte Eva Gnodde het goud op de 80 meter, zij passeerde de meet in een zeer snelle 10.86. Jari Kouwen scoorde een dik PR op speerwerpen , zijn beste worp in de finale was 21.56 neer . Ook Emilie Corbeth pakte een PR op het verspringen, zij sprong naar 4.04 meter. Lars en Marc Bakker namen voor het eerst twee sprintnummers voor hun rekening, zij scoorden respectievelijk op de 100 meter 13.64 ( derde plaats ) en 13.09, op de 300 meter 42.90 en 41.61.

Bij de senioren nam Ilse Pullen direct de kop op haar 800 meter, stond die niet meer af en finishte in een 2.21.96, goed voor goud en een clubrecord. Ook Martin Bruinissen pakte zijn goud op de 800 mete, in de tweede ronde nam hij de kop over en passeerde de finish in een PR van 2.02.95. Op de 5000 meter, een NNK-afstand, won Giny Dunnewind goud bij de masters, ondanks ‘zware benen’ ( door de omslag naar warm weer) kon zij tijdens haar race de eerste plaats behouden, zij finishte in een 21.23.0 en werd daarmee Noord-Nederlands kampioen.

Landalloop Hellendoorn

De Landalloop te Hellendoorn werd door dertien ACO-atleten in de diverse groepen gelopen. Bij de jeugd kleurde het podium ACO-rood op de 2000 meter met Marije Dankelman op een tweede plaats, haar tijd 7.05. Savanna Warmink en Yvonne Meijer legden een schitterende prestatie neer op de 5000 meter, zij namen direct de kop, samen konden zij afstand nemen van de concurrentie en finishten op de eerste en tweede plaats in een 22.04 en 22.07. Op dezelfde afstand bij de heren brak het geweld los, Gertin Roke had zijn dag en eindigde op de eerste plaats in een snelle 17.51. Evelien Besten kon goed van voren mee op haar 10000 meter, zij passeerde de finish op derde plaats in een 55.22.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.