aankoop voormalig postkantoor niet haalbaar

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat de komende jaren, elk jaar meer dan 100.000 euro moet worden opgebracht om het gebouw te kunnen exploiteren. “We hebben de kosten voor de noodzakelijke aanpassingen hierbij nog niet eens meegerekend. Met de gevraagde bijdrage van 600.000 euro zijn we er dus nog niet”, aldus Von Martels. “ Als college vinden we het alleen al vanuit financieel oogpunt onverantwoord hieraan medewerking te verlenen”.

Op verzoek van de gemeenteraad (raadsmotie 13 december 2010) heeft het college onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. Ze heeft daarvoor Archetex uit Lemelerveld gevraagd een onafhankelijk bouwkundig onderzoek uit te voeren naar het voormalige postkantoor in Dalfsen. Op basis van een inspectie is in beeld gebracht welke extra kosten moeten worden gemaakt om het gebouw gebruiksklaar te maken voor het beoogde doel van de Historische Kring en stichting Kunst om Dalfsen. Zo moet onder meer worden geïnvesteerd om te voldoen aan alle eisen van brandveiligheid en toegankelijkheid. Vanwege het feit dat het pand openbaar te koop staat, kunnen de benodigde maatregelen en cijfers niet openbaar worden gemaakt.

“Op basis van het onafhankelijk onderzoek heeft het college geconcludeerd dat er veel extra geld noodzakelijk is om het gebouw aan te passen en om de noodzakelijke gebruiksvergunning af te kunnen geven. Het is ook duidelijk geworden dat de jaarlijkse kosten substantieel zijn”, zegt wethouder Von Martels. “Daarom vinden we het als college vanuit financieel oogpunt onverantwoord om in dit project te investeren. Als college hebben we al eerder opdracht gegeven om de huisvesting van de Historische Kring te betrekken bij de haalbaarheidsstudie, die op dit moment wordt uitgevoerd voor de ontwikkeling van de Trefkoele. Wij denken dat hiermee een functioneel en beter betaalbaar alternatief wordt geboden.

Het voorstel van het college wordt vertrouwelijk besproken in de raadsvergadering van 26 april. Na de

beraadslaging wordt een definitief besluit genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.