Home / archiefcentraal / 50cc classic grasbaan herleeft in lemele

50cc classic grasbaan herleeft in lemele

De 50cc grasbaansport uit de jaren 70 en 80 herleeft in Lemele, hier zullen op 14 mei demonstratie wedstrijden worden georganiseerd. Wie is er niet bekend met de 50cc grasbaansport, waarvan de historie begint in de jaren 60, waarin motorclubs samen met namen als de Dwerg NGRV grasbaanwedstrijden voor brommers organiseerden? Deze wedstrijden vonden vaak plaats in kleine dorpen, en jongelui uit het dorp deden vaak met een oude brommer mee.

Eind jaren 60 werden voor deze tak van motorsport speciale machines gebouwd, zoalsGebben kreidler , AGS , Femsa, Heja en de Enpo. De belangstelling voor deze sport groeide daardoor zeer sterk.Deze machines werden vaak uitgevoerd met een Kreidler, Zundapp of een Sachs motorblok en konden hiermee hoge snelheden behalen.

Oud 50CC renners hebben deze tak van motorsport weer doen herleven en zullen op 14 mei in Lemele met classic en oldtimer motoren demonstratie wedstrijden rijden. Rijders zoals Jan Kleinjan uit Daarle, Hans Bouwmeester uit Olst (meervoudig kampioen), Hans Gebben uit Staphorst, en plaatselijke rijder Herman Groote Bromhaar, maar ook vele andere rijders kunnen ondanks de leeftijd van 50 tot 60 jaar hun kunsten nog goed vertonen.

Ook zal een klasse met oldtimer motoren uit de jaren 60 aan de start verschijnen. In deze periode waren 50cc grasbaan motoren niet verkrijgbaar maar moesten zelf worden gebouwd. Deze dag zal in het teken staan van een hernieuwde kennismaken met de oude 50cc motoren en rijders.

Iedereen die in deze jaren betrokken is geweest als renner, helper, en ieder ander die interesse heeft, wordt uitgenodigd om dit festijn te bezoeken. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een motortraining en aansluitend beginnen de wedstrijden. Dit evenement zal plaats vinden op het terrein van zaal Dijk aan de Ledeboerweg te Lemele.

Voor de plaatselijke rijders is er ook de gelegenheid om aan dit evenement deel te nemen. Te denken aan oude brommers en renners die een keer grasbaan willen rijden Voor de jeugd is er een speciale klasse, te denken aan een oude vespa, puch een maxi, etcetera. Er wordt gereden onder de voorwaarden van de MON (motorsport organisatie Nederland). Dat wil zeggen dat een ieder die deelneemt ook is verzekerd. De kosten hiervoor bedragen 15 euro.

Inschrijven kan tot 30 april bij Jan Kleinluchtenbeld 0572-331602 of bij Gert Grubben 06-20958358, gelieve na 18.00 uur bellen.

Alle verdere informatie kunt u lezen op www.classic50ccgrasbaanteam.nl

Lees ook

Hervatting voetbalcompetities

DALFSEN/OMMEN – Als het aan de KNVB ligt worden de amateurvoetbalcompetities – in het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.