Home / archiefcentraal / zwerfafvalactie in de week van natuurlijk schoon

zwerfafvalactie in de week van natuurlijk schoon

Alle basisscholen in de gemeente Dalfsen dragen hun steentje bij om zwerfafval op te ruimen voor de opruimactie ‘Natuurlijk Schoon’. Deze actie, georganiseerd door de ROVA, vindt plaats in de week van 14 tot en met 18 maart en ook het Agnieten College in Nieuwleusen doet mee.

Op woensdag 16 maart gaan 62 brugklasleerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen op pad om de omgeving schoon te maken. De leerlingen doen dit in het kader van een maatschappelijke stage met als onderwerp ‘de leefomgeving.’ Deze actie is tweeledig. Een deel bestaat uit het opruimen van zwerfafval onder leiding van Staatsbosbeheer (bij de Werkschuur), Waterschap Groot Salland (bij de Hulsterplas), de gemeente Dalfsen (de snoeproutes tussen de winkels en school) en ROVA (het centrum).

Voor het tweede deel wordt de groep met de Groenbus van ROVA opgehaald voor een educatief programma over afval. Leerlingen krijgen voorlichting over de gevolgen van afval op het milieu en over het belang van afval scheiden. Een rondleiding door het bedrijf van ROVA maakt ook onderdeel uit van het programma. Rond het middaguur wordt al het verzamelde afval op het schoolplein bij elkaar gebracht en sluit wethouder Agricola de actie af.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Home / archiefcentraal / zwerfafvalactie in de week van natuurlijk schoon

zwerfafvalactie in de week van natuurlijk schoon

Op woensdag 16 maart gaan 62 brugklasleerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen op pad om de omgeving schoon te maken. De leerlingen doen dit in het kader van een maatschappelijke stage met als onderwerp ‘de leefomgeving.’ Deze actie is tweeledig.

Een deel bestaat uit het opruimen van zwerfafval onder leiding van Staatsbosbeheer (bij de Werkschuur), Waterschap Groot Salland (bij de Hulsterplas), de gemeente Dalfsen (de snoeproutes tussen de winkels en school) en ROVA (het centrum).

Voor het tweede deel wordt de groep met de Groenbus van ROVA opgehaald voor een educatief programma over afval. Leerlingen krijgen voorlichting over de gevolgen van afval op het milieu en over het belang van afval scheiden.

Een rondleiding door het bedrijf van ROVA maakt ook onderdeel uit van het programma. Rond het middaguur wordt al het verzamelde afval op het schoolplein bij elkaar gebracht en sluit wethouder Agricola de actie af.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.