zoutloods krijgt tijdelijke bestemming

De gemeente wordt regelmatig benaderd door particulieren die naar ruimte zoeken en heeft nog geen vastomlijnde plannen voor deze locatie.

Als tegenprestatie gaan de kunstenaars in de zomermaanden hun ateliers openstellen en tentoonstellingen organiseren. Daarnaast gaan de drie kunstenaars een cultuurprogramma aanbieden aan de scholen in Ommen. Dit gebeurd in de vorm van lessen en/of atelierbezoek. De kunstenaars zijn ieder professioneel in een andere discipline en kunnen zo een divers programma aanbieden.

De VVV was al een tijd op zoek naar opslagruimte voor hun expositiemateriaal, omdat de huidige opslagplaats niet meer gebruikt kon worden. De basisscholen Het Palet en De Dennenkamp hadden dringend behoefte aan een geschikte ruimte voor het opbouwen van de praalwagen voor de Koninginnedagoptocht.

Tijdelijk

Wethouder Lagas: ‘Destijds is het gebouw door de gemeente aangeschaft omdat het veel potentie heeft. We zijn nog steeds actief op zoek naar een definitieve invulling, maar dat duurt nog even. Dan is het toch zonde als je weet dat er zoveel behoefte aan dergelijke ruimte is om deze zolang leeg te laten staan? Uiteraard gaat het wel om een tijdelijke situatie, maar de mensen zijn zo wel even uit de brand geholpen. Het is nog niet bekend voor hoelang, maar de partijen hebben nu wat lucht gekregen om verder te zoeken.’

Eric Schutte, namens de kunstenaars,: ‘De locatie is voor ons prima geschikt om ons werk te creëren en ideeën te ontwikkelen. In de nabije toekomst gaan we aan de slag om culturele workshops aan de diverse scholen aan te bieden.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.