zonnige opening van de jorishoeve

De medewerkers van De Wolfskuil zijn er klaar voor. De bestuursleden van ‘De Hopman Repelaer Stichting’ zijn aanwezig. Genodigde komen en worden hartelijk ontvangen in De Jorishoeve. Een leuk gezelschap; buren, relaties, bedrijven en collega ondernemers zijn in grote getalen gekomen.

Cor de Koning, voorzitter van De Hopman Repelaer Stichting vertelt in het kort het bouwproces van De Jorishoeve en dankt de aanwezigen voor de medewerking hieraan. “Deze investering in het groen is door een subsidie van de provincie groen geworden, voor het verwarmen maken we gebruik van een warmtepomp”.

Wethouder Scheele van de gemeente Ommen is blij met een bedrijf als De Wolfskuil in de gemeente Ommen. Drs. Carry Abbenhues, gedeputeerde van de provincie Overijssel benadrukt de economische betekenis van de recreatie in de provincie en de gemeente. “Een sector waarin door recreatieondernemers en de provincie de laatste jaren veel is geïnvesteerd”. Naast deze commerciële functie wordt de ideële functie van De Wolfskuil door zowel de wethouder als de gedeputeerde benadrukt. “Jongeren zijn de basis geweest van het ontwerp”. En “gemaakt door jongeren voor jongeren”.

De Wolfskuil richt zich sinds haar bestaan (1938) op jongeren die niet op vakantie kunnen. De laatste jaren zijn dat jongeren uit heel Nederland die verblijven binnen de jeugdzorg, speciaal onderwijs of waarvan de ouders het geld niet hebben voor een vakantie.

Mevrouw Abbenhues onthult buiten in het zonnetje het bord voor ‘De Jorishoeve’. Hier mee is het officiële gedeelte afgesloten en kan men onder het genot van een drankje en een hapje de nieuwe Jorishoeve van top tot teen worden bekeken. Architect Oostergetel is aanwezig om het ontwerp toe te lichten. Installatie bedrijf Groen geeft een toelichting op de werking van de warmtepomp. Een van de investeringen die De Wolfskuil heeft kunnen doen dankzij de KITO subsidie van de provincie Overijssel.

Ben je niet in de gelegenheid geweest om te komen, bel even voor een afspraak; de koffie/thee staan klaar. Meer informatie over De Wolfskuil is te vinden op www.wolfskuil.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.