wout zieleman houdt de mensen mobiel

Door Erwin Dijk –

Ruim twee jaar geleden trad Wilko bij zijn vader in dienst en sinds 1 januari is hij mede-eigenaar van Autobedrijf Wout Zieleman. Broer André is nog bezig met zijn opleiding en werkt in zijn vrije uren in de garage, maar hoopt uiteindelijk dezelfde weg te bewandelen. Twee zoons die het bedrijf van hun vader overnemen: het lijkt voorbestemd. Toch was dat voor Wilko bepaald geen uitgemaakte zaak. “Ik was vroeger echt niet van plan om bij mijn vader te gaan werken. Pas tijdens mijn opleiding aan de IVA in Driebergen (een managementopleiding voor de mobiliteitsbranche, E.D.) kwam ik erachter dat dit toch echt is wat ik wil. Mijn opleiding is dus bepalend geweest.” Wout en Wilko houden zich voornamelijk bezig met de verkoop, terwijl André als monteur in de garage zal gaan werken. Een echt familiebedrijf dus, want ook Wout’s echtgenote Greetje en Wilko’s vrouw Mirjam werken voor de onderneming die onlangs een kwart eeuw bestond. De beide dames doen de administratie.

Zieleman en zijn zoon zien hun bedrijf als ‘specialist in jong gebruikte auto’s’. “We kopen alleen auto’s in die nooit schade hebben gehad, maximaal honderdduizend kilometer gereden hebben en met alle boekjes er netjes bij,” zegt Wout. “Mensen die een auto met meer dan honderdduizend kilometer op de teller hebben, kunnen die overigens wel gewoon bij ons inruilen.” Waar Zieleman vroeger een echte Ford-dealer was en alleen dat merk verkocht, is hij nu ‘Ford-specialist’. ‘We verkopen nu allerlei merken, maar van een Ford gaat ons hart wel nog altijd sneller kloppen.” Ook verkoopt Zieleman auto’s die maximaal 45 kilometer per uur rijden en heeft hij een wasstraat waar gemiddeld 250 auto in de week een schoonmaakbeurt krijgen.

Net als in veel andere sectoren, wordt ook in de autobranche de tevredenheid van de klant steeds belangrijker. ‘Dan gaat het niet zozeer om de auto zelf, maar om de manier waarop je als bedrijf je klanten behandelt, helpt en informeert,” zegt Wilko. ‘Via de onafhankelijke website autobedrijf.tevreden.nl kunnen mensen hun mening geven over het bedrijf waar ze hun auto gekocht hebben. Iets meer dan honderd mensen hebben dat inmiddels over ons bedrijf gedaan en gemiddeld krijgen we een 8.0.” Nadere inspectie van de site leert dat de klanttevredenheid inderdaad zeer hoog ligt.

Vriendelijkheid, betrouwbaarheid en goede service zijn termen die regelmatig gebezigd worden. ‘De site is goed, het bedrijf is goed en de mensen zijn erg vriendelijk. Ik heb met een gerust hart mijn auto hier gekocht,” zegt bijvoorbeeld een Zwolse koper van een Peugeot, die het bedrijf maar liefst een tien geeft. “We proberen ons te onderscheiden met service en kwaliteit,” aldus Wout. “Wout Zieleman houdt de mensen mobiel’, zeggen we hier vaak.”

Waar het bedrijf vroeger altijd vijftig tot zestig auto’s op voorraad had, zijn dat er nu vaak zo’n 115. ,,Dat komt vooral door het internet,” zegt Wilko. ,,Onze klantenkring is enorm gegroeid, maar de concurrentie ook. We verkopen meer auto’s, maar die moeten scherp geprijsd zijn om te kunnen concurreren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.