Home / archiefcentraal / winst voor asc 62 in matig duel

winst voor asc 62 in matig duel

Het prachtige lentezonnetje ten spijt was de publieke opkomst afgelopen zaterdag zeer matig. Dit leek dan ook zijn weerslag te hebben op beide ploegen. De spelers kwamen nauwelijks tot goede combinaties of scherpe passes. Enkele aardige acties daargelaten hoewel die al op het middenveld teniet werden gedaan. Ruim na het eerste kwart wist ASC in de persoon van Bert Jan Kragt voor het eerst gevaarlijk te worden maar diens voorzet werd door Chiel Pasman net naast geschoten. Kort daarop schoot Kragt zelf goed in op een pass van Arjen Stokvis maar de redding van keeper Erik Abbes mocht er ook zijn.

Wat later werd ASC door scheidsrechter Dreves in het zadel geholpen. Hij wuifde een buitenspelsituatie weg waarop Kragt de bal eenvoudig langs de verbaasde keeper in het doel werkte. SVI bleek ontregeld want vlak voor de rust was het nu een voorzet van Floris Meerveld die niet afdoende weggewerkt werd waardoor Pasman opnieuw kon binnentikken.

Na de rust kreeg ASC een ander SVI te zien. De aanval werd gezocht en de thuisploeg moest ver terug op eigen helft. Keeper Jan Westerman zag een gevoelvol stiftje nog op de paal belanden maar moest wat later toch vissen nadat de gehele verdediging onder een voorzet doorliep en de vleugelspits van SVI vrij kon inschieten.

ASC raakte daarna de organisatie in het team wat kwijt mede door de omzettingen die trainer Egbert Kragt noodgewongen moest maken na het geblesseerd uitvallen van Bart Scholten en Jan Willem van Veen. Pas een kwartier voor tijd werd Kragt weer gevaarlijk met enkele schoten voorlangs. Daarna was het opnieuw de scheidsrechter die de Dalfsenaren niet ongunstig gezind was. Hij kende vrij gemakkelijk een penalty toe die door Lindeboom onberispelijk ingeschoten werd.

Vlak voor tijd bracht Pasman de enigszins geflatteerde eindstand op de borden door een passje van Iven van Velde netjes af te ronden. Doordat de naaste concurrenten punten morsten deed ASC goede zaken op de ranglijst en lijkt een plaats bij de eerste vijf zelfs weer opportuun.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.