wethouder lagas ondertekent dorpsplanplus

Belangrijke punten uit het convenant zijn sociale voorzieningen en ontmoetingen in het dorp. Hierbij wordt gedacht aan een dorpshuis en het uitbreiden van het huidige gymnastieklokaal. Een haalbaarheidsonderzoek hiernaar is bijna afgerond. Ook wordt een goede communicatie tussen buurtverenigingen en PB op prijs gesteld.

Hiervoor wordt een ondersteuningsoverleg gestart. In Beerzerveld zijn ook een aantal verkeersonveilige situaties. Deze ziet men graag voor een groot deel opgelost. Er wordt een verkeersschouw gemaakt door Gemeente Ommen. PB en de werkgroep verkeer geven aan welke knelpunten en mogelijke oplossingen er zijn.

Een grote wens tijdens de inloopbijeenkomst was de inrichting van een dorpsplein (in nieuwbouwgedeelte) gekoppeld aan de herinrichting van het oude sportveld. Er is behoefte aan een dorpsplein als ontmoetingspunt en voor gezamenlijke activiteiten. Aan woningbouw voor starters en senioren is grote behoefte. Nu wordt noodgedwongen uitgeweken naar andere plaatsen.

Bij het ondertekenen van het convenant ontvangt Beerzerveld € 10.000,- uitvoeringsgeld (symbolisch, het geld blijft voorlopig op rekening van de gemeente staan, totdat er een bestemming voor is). Zij bepalen zelf waar dit geld aan besteed wordt, mits het onderwerp is opgenomen in de dorpsagenda. Wel zal het bedrag in de komende vier jaar uitgegeven moeten worden.

Donderdag 24 februari om 16.30 uur werd het convenant ondertekend door wethouder Ilona Lagas en voorzitter Roel Warrink van PB in aanwezigheid van Tamara Ekamper, de leden van de dorpstafel, werkgroepleden en bestuursleden PB. Dit vindt plaats bij Gymnastieklokaal De Sprong aan de van Alewijkstraat. Daarmee werd het startsein gegeven voor uitvoering van het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.