waterschap en gemeente dalfsen zijn akkoord

Wethouder Klaas Agricola van gemeente Dalfsen en dijkgraaf Herman Dijk van waterschap Groot Salland onderteken woensdag 9 maart samen het Waterakkoord Dalfsen. Met dit akkoord wordt de onderlinge samenwerking op gebied van water voor de komende jaren vastgelegd.

Waterakkoord Dalfsen is het eerste akkoord tussen het waterschap en een gemeentedat verder gaat dan alleen maar afspraken over riolering en afvalwater. Daarmee is deze nieuwe integrale benadering voor Groot Salland het voorbeeld voor andere toekomstige gemeentelijke waterakkoorden.

Het akkoord beschrijft de samenwerking om te komen tot kostenbesparing door efficiënte inzet van elkaars kennis en ervaring om zo het gezamenlijke doel van een duurzamer watersysteem te realiseren. Het Waterakkoord regelt een structurele afstemming tussen het waterbeleid van gemeente en het beleid van het waterschap. Daarnaast worden in diverse modules de concrete afspraken gemaakt over een aantal gezamenlijke projecten.

Het Waterakkoord Dalfsen is het eerste integrale waterakkoord tussen waterschap en gemeente. Hiervoor werden er tussen gemeenten en waterschap structurele afspraken gemaakt op gebied van riolering en afvalwater. De gemeente Dalfsen wilde de bestaande samenwerking in een breder perspectief plaatsen. Door een meer integrale benadering komen daar nu afspraken over stedelijk grondwater en

oppervlaktewater bij.

Het gehele watersysteem wordt zo betrokken bij de afspraken over uitvoering en beleid. De afspraken in het waterakkoord gaan bijvoorbeeld over samenwerking bij de realisatie van een nieuw grondwater meetnet, de automatisering en afstemming van gemalen en het realiseren van waterberging in stedelijk gebied. Ook op gebied van duurzaamheid wordt gezocht naar slimme oplossingen; energie besparen en een duurzame inrichting van het watersysteem.

De komende jaren zal in het teken staan van een intensievere samen werking op de diverse terreinen. Maatschappelijke efficiëntie en transparantie zijn daarbij het uitgangspunt van het waterschap Groot Salland en de gemeente Dalfsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.