Home / archiefcentraal / vraag naar investeringen provinciale politiek

vraag naar investeringen provinciale politiek

[b]Werkgevers vragen miljarden investeringen van nieuwe provinciale politiek[b/]

Ondernemers in Midden-Nederland hebben behoefte aan investeringen in locaties en verbindingen om de economie in de toekomst op peil te houden. De knelpunten en de investeringen die nodig zijn om deze op te kunnen lossen zijn samengevat en gebundeld in de investeringsagenda: ‘De Nieuwe Kaart van Midden-Nederland’. VNO-NCW Midden, MKB Midden en de Kamer van Koophandel hebben ‘De Nieuwe Kaart van Midden-Nederland’ vorige week aangeboden aan de nieuw gekozen provinciale statenleden in de provincies Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht.

De investeringsagenda ‘De Nieuwe Kaart van Midden-Nederland’ is een heldere visie op de ruimtelijke inrichting in de vier provincies. Tineke Bakker-van Ingen, voorzitter VNO-NCW Midden vindt het vooral een optimistische visie. ‘De basis is goed, maar er is nog steeds veel werk aan de winkel. Als de overheid een aantal ruimtelijke randvoorwaarden realiseert, is het gezamenlijke bedrijfsleven bereid mee te investeren in locaties en verbindingen in de lokale omgeving. Het uitgangspunt wat ons betreft is een gezamenlijke constructieve aanpak en gedeelde verantwoordelijkheid’.

Midden-Nederland is het landsdeel tussen de Randstad en Duitsland, overal zijn overlappingen en verbindingen, van west naar oost en van noord naar zuid. Het gebied omvat de provincies Flevoland, Overijssel, Utrecht en Gelderland. De logistieke functie is enorm, want het grootste deel van de goederenstroom en het personenverkeer komt door of vindt plaats binnen Midden-Nederland. Daardoor is Midden aantrekkelijk als vestigingsregio. Joël Scherrenberg, voorzitter MKB Utrecht: ‘Het lijkt in een tijd van bezuinigingen niet logisch met een agenda van miljarden te komen, maar juist nu moet je werken aan het fundament van morgen. Als Midden-Nederland de noodzakelijke ontwikkelingen niet doormaakt, heeft het hele land een probleem’.

‘De Nieuwe Kaart van Midden-Nederland’ is uitgebracht door VNO-NCW Midden, MKB Midden en de Kamer van Koophandel, op basis van inventarisaties in de eigen achterbannen en gelieerde ondernemersorganisaties.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.