Home / archiefcentraal / voorronde metselwedstrijd in nieuwleusen

voorronde metselwedstrijd in nieuwleusen

De vierde voorronde van de nationale metselwedstrijden vindt plaats op 8 en 9 maart in Nieuwleusen, bij Opleidingscentrum De Grift.

Meer dan 70 leerling-metselaars uit het gehele land doen mee aan de zes regionale voorronden van de Nationale Metselwedstrijden van het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB). De wedstrijden vinden plaats bij de regionale bouwopleidingscentra en worden daar veelal gecombineerd met ‘open dagen’. Jonge vakmensen uit de hoogste klassen van de opleiding Bouwtechniek worden naar deze voorronden afgevaardigd door hun VMBO-school. De winnaars van de voorronden, twaalf in totaal, gaan door naar de landelijke finale van 4 tot en met 8 april in Oegstgeest.

Aandacht voor vakmanschap

De wedstrijden zijn een initiatief van de Nederlandse baksteenindustrie. De bedrijfstak wil hiermee aandacht genereren voor het vakmanschap en zo de instroom van nieuwe leerlingen stimuleren. Het kampioenschap wordt georganiseerd door branchevereniging KNB, in samenwerking met onder meer Fundeon, Bouwend Nederland, BGA-Nederland, Aannemersvereniging van metselwerken, Wellant-college in Oegstgeest, de regionale bouwopleidingsbedrijven en VMBO-opleidingen Bouwtechniek.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.