vip jeroen joop mijn stem telt

Een actie die in het teken stond van het feit dat mensen met een verstandelijke beperking mogen en willen stemmen. In de plaatsen Steenwijk, Ommen en Enschede werden door plaatselijke VIP’s gestemd. De plaatselijke VIP was iemand met een verstandelijke beperking.

In Ommen was dat Jeroen Joop. Jeroen kwam aan met een speciale bus en stapte voor het gemeentehuis uit onder begeleiding van twee bodyguards. Hier werd hij ontvangen door burgemeester Kok en wethouder Scheele. Er werd (namaak-)champagne geschonken en Jeroen legde de burgemeester uit dat mensen met een verstandelijke beperking ook graag willen stemmen, maar daar soms hulp bij nodig hebben, en dat mag niet volgens de kieswet.

Hierna liep Jeroen, gevolgd door zijn bodyguards, over de rode loper het gemeentehuis in richting het stembureau waar hij zijn stem uitbracht. Na het stemmen brachten Jeroen en de burgemeester een toost uit met het uitspreken van de verwachting dat stemmen voor mensen met een verstandelijke beperking in de toekomst eenvoudiger wordt. Er volgde nog enige tijd een gezellig samenzijn in het gemeenthuis waarna de bus naar Enschede vertrok.