verzameling rien poortvliet bibliotheek ommen

Poortvliet is bij het grote publiek vooral bekend vanwege zijn kenmerkend geïllustreerde kijkboeken over de natuur, kabouters en het Nederlandse volk. Zijn samenwerking met Jaap ter Haar en Godfried Bomans resulteerde in de kinderboekenseries Lotje, Saskia en Jeroen, Eelke en Pim, Frits en Ida.

Daarvoor werkte Poortvliet als reclametekenaar voor Unilever en als illustrator voor de bladen van de Geïllustreerde Pers. In het nieuwe Poortvlietmuseum op het natuureiland Tiengemeeten is echter vrijwel niets van het vroege werk van Poortvliet te vinden. En dat is nu net de uitdaging voor verzamelaar Doornbosch, zoveel mogelijk van het vroege werk van Poortvliet in kaart te brengen. Via Marktplaats en kringloopwinkels heeft hij al heel wat voorwerpen en reclame-uitingen van Poortvliet kunnen bemachtigen. Onlangs kocht hij nog een 45-toerenplaatje van een Amerikaanse artiest waarvan de hoes door Poortvliet getekend is.

In de vitrines in de bibliotheek is dan ook van alles te bewonderen, voorwerpen, boeken, kalenders en nog veel meer. En voor wie nog iets in huis heeft over of van Poortvliet, de heer Doornbosch houdt zich aanbevolen. Via de bibliotheek kan contact met hem opgenomen worden.

De verzameling is nog tot 13 april tijdens de openingsuren te bezichtigen. Voor meer informatie kunt u terecht in bovenstaande bibliotheek, 0529-452158. Contactpersoon: Frits Gerrits Jans Openingstijden: Maandag, woensdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 20.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur ; Dinsdag’s gesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.