Home / archiefcentraal / veel belangstelling voor historie dalfsen

veel belangstelling voor historie dalfsen

Ab had zijn presentatie de titel ‘Een blauwe maandag’ meegegeven.

Hij nam de aanwezigen mee met bijzondere historische verhalen met foto’s uit de inmiddels 69 verschenen uitgaven van Rondom Dalfsen (totaal 1500 bladzijden), de periodiek van de Historische Kring Dalfsen. Zo kwam de Hessemse Schipper voorbij aan de aanvankelijk erg kronkelende Vecht. Een oude luchtfoto van Erve Bloemers, waarbij de aldaar geboren Wim van Oene op een bijzondere manier vertelde wat hij daar in zijn jeugd zoal beleefde.

Landgoed Rechteren, zijn gewoonten en bewoners, de werkkampen ‘Hessem’ en ‘de Vecht’, vooral wat daar zich afspeelde in de oorlogsjaren, de dalfser bakkers, smeden, kleermaker Wijnberger en veel meer, een goed beeld van de vroegere jaren in en om Dalfsen.

Willy van Oenen vertelde hoe de zandduinen bij de Stuwe in Oudleusen veranderden via ‘De Vechtstroom’, ‘De Bron’ en nu ‘Mooirivier’ met wat dat allemaal voor Oudleusen betekende. Zo ook de overstromingen van de Vecht in de jaren 1825 en 1926.

Uiteraard kwam ook het 100-jarige gemeentelijke monument ‘het postkantoor’ met zijn historie in beeld. Jan Willem Brinkman, die de technische ondersteuning verzorgde, had een foto van het postkantoor bewerkt waar op de naam van de Historische Kring Dalfsen prijkte.

Niet alleen Dalfsenaren waren aanwezig maar zelfs oud-Dalfsenaren uit het westen en Groningen waren speciaal voor deze avond naar Dalfsen gekomen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.