Home / archiefcentraal / uitvoeringsimpuls groene en blauwe diensten

uitvoeringsimpuls groene en blauwe diensten

Daarmee kan de gemeente Dalfsen voortvarend invulling geven aan aanleg, herstel en beheer van belangrijke landschappelijke elementen.

Voor het behoud van landschapselementen zoals houtwallen, bomenrijen, poelen, singels en de toegankelijkheid van het landelijke gebied via wandelpaden is de gemeente afhankelijk geworden van de welwillendheid van grondeigenaren. Via Groene en Blauwe Diensten kunnen agrariërs en/of particuliere grondeigenaren in de gemeente Dalfsen een tegemoetkoming krijgen in kosten van aanleg, herstel en beheer van karakteristieke landschapselementen.

Gedeputeerde Staten (GS) hebben op 15 februari besloten in totaal 26 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor aanleg, herstel en beheer van Groene en Blauwe Diensten (GBD) in de provincie Overijssel. Hiermee komt de totale investering van GBD op 46 miljoen euro. Met de aanvullende middelen geven GS een impuls aan de uitvoering van GBD die in 2011 moet worden gerealiseerd.

Concreet komt het erop neer dat alle prestaties GBD die in het provinciaal meerjarenplan voor 2010 en 2011 zijn afgesproken tussen gemeente en provincie en voor eind 2011 zijn gerealiseerd, de provinciale bijdrage geen 50% maar 75% wordt. Dit houdt in dat de provincie een bedrag van ruim 1,2 miljoen euro extra beschikbaar stelt voor de uitvoeringsimpuls van GBD in de gemeente Dalfsen.

Lees ook

Inloopuurtje ChristenUnie Ommen

OMMEN – Voor de fractie van de ChristenUnie Ommen is het weer mogelijk om inloopuurtjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.