twee zielen een gedachte

Volgens vestigingsmanager Dennis Nijland is er uiteraard nog veel meer mogelijk. De showtuin is vooral bedoeld als inspiratiebron op tuingebied, daarnaast geeft het een frisse uitstraling aan het pand. Hoveniersbedrijf Buitenhuis tekende voor het ontwerp van deze tuin, waarvan het eindresultaat vestigingsmanager Dennis Nijland tot meer dan tevredenheid stemt. “Nadat wij deze vestiging in vorig jaar overnamen, hebben we ons eerst geconcentreerd op de binnenkant van de winkel. Daarna was het buitenterrein aan de beurt”, vertelt Nijland. “Ik ben op zoek gegaan naar een creatieve en vakbekwame hovenier om samen een tuin mee aan te leggen, waar niemand omheen kan. Mijn voorkeur ging uit naar een hovenier uit de regio en iemand die het zou zien zitten om samen te werken. Lang hoefde ik niet te zoeken, want het was al snel duidelijk dat de enthousiaste Arjan Buitenhuis het zou worden.”

Na een inleidend gesprek tussen Dennis Nijland en Arjan Buitenhuis, eigenaar van Hoveniersbedrijf Buitenhuis, is het duo aan het werk gegaan. Na een aantal ontwerpschetsen werd de knoop doorgehakt en kon Buitenhuis aan de slag. “In deze showtuin vind je veel wat mogelijk is op tuingebied”, vertelt Nijland enthousiast. “Denk bijvoorbeeld aan tuinhuisjes, waterornamenten, sierbestrating en pergola’s. Uiteraard is er nog veel meer leverbaar naast hetgeen in de tuinpresentatie verwerkt is.”

Nijland is trots op het eindresultaat waarmee zijn bedrijf een totaal ander aanzien heeft gekregen en kan Buitenhuis bij iedereen aanbevelen. “Bij Buitenhuis hoveniers krijg je geen standaard met meerwerk mogelijkheden, maar maatwerk”, weet hij inmiddels. Buitenhuis op zijn beurt was erg verrast door de vraag van Formido voor het ontwerp van een showtuin. “Het is mij heel erg meegevallen. De samenwerking heb ik als erg prettig ervaren en we hopen beiden dat we in de toekomst iets voor elkaar kunnen blijven betekenen. Ik met mijn ontwerpen en aanleg, in combinatie met materialen van Formido. Zo maken we samen de mooiste tuinen.”

Openingsacties

Op 26 maart wordt de showtuin bij Formido Dalfsen op spectaculaire wijze geopend. Op die dag zijn er diverse spetterende openingsacties. Daarnaast is er een demonstratie van Wagner verfspuiten, de perfecte spuit om schuttingen, tuinstoelen en –tafels in een handomdraai te voorzien van een fris kleurtje. Voor de kinderen is er een springkussen en een gratis suikerspin. Ook is Arjan Buitenhuis aanwezig om allerlei tuinvragen te beantwoorden. “Nu nog hopen op lekker weer, maar dat hebben we helaas niet in de hand”, aldus Nijland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.