tribute to the cats doet oude tijden herleven

Door Erna Ekkelkamp – Deze achtmansformatie brengt de Trefkoele op zaterdag 2 april terug naar de tijd van toen.

Een echt avondje uit, lekker dansen en vooral het elkaar ontmoeten, dat is de insteek van de Trefkoele voor deze avond. Want ontmoeten, dat is volgens accommodatiemanager Wim Heerink uiteindelijk de doelstelling de stichting Ontmoetingscentrum Dalfsen. “Het staat letterlijk omschreven in de visie van de stichting: het streven naar activiteiten voor alle, of in elk geval zoveel mogelijk, doelgroepen te organiseren. Dat hebben we dus ook altijd geprobeerd te doen, maar er blijkt in de praktijk vooral veel vraag vanuit de sportverenigingen”, zegt Heerink. “De ontmoetingsfunctie is daarmee in de loop der jaren een beetje op de achtergrond geraakt. Dus hebben we besloten in elk geval zelf een aantal malen per jaar een activiteit aan te bieden.”

Jaarlijks wordt een Oktoberfest georganiseerd, waarin verklede bezoekers in een decor van lange tafels, pullen bier en optredens van diverse bands een avondje uit hun dak kunnen gaan. In november organiseerde de Trefkoele een Blues en Rockfestival en op 2 april wordt voor de tweede maal het Tribute to the Cats concert gehouden. “Vorig jaar is de band hier voor het eerst geweest en dat was een geweldig succes”, herinnert Heerink zich. “Tribute staat garant voor onvervalste palingsound. Daar zijn die Volendammers ontzettend goed in. Het mooie aan deze band is dat zij niet alleen een ode vormen aan The Cats, in de jaren 60 en 70 één van de meest populaire bands, maar dat er zelfs leden van ‘de echte’ Cats in meespelen. Wat dat betreft is succes verzekerd.”

Waar de naam palingsound vandaan komt, weet Heerink ook te vertellen. “Het schijnt dat Jan en Jaap Buys, destijds managers van The Cats, regelmatig een pondje paling meenamen naar diverse omroepen, in de hoop zendtijd te krijgen voor de platen van hun artiesten. Dat bracht DJ Joost den Draaijer destijds op het idee van de term palingsound.”

Volgens Heerink heeft ook de band zelf weer zin om naar Dalfsen te komen. “Na afloop van het optreden van vorig jaar waren de bandleden laaiend enthousiast over de zaal, het podium en de akoestiek. Ze hebben volop hun ding kunnen doen en genoten evenveel als het publiek.”

Kaarten te koop

Tribute to the Cats zorgt voor een avondvullend live programma. Naast grote hits als ‘One way wind’, ‘Lea’, ‘Marian’ en ‘Why’, maken ze niet alleen uitstapjes naar andere bands, maar brengen ze ook eigen composities. En aangezien Volendam een echt vissersdorp is, zullen er ook ongetwijfeld zeemansliederen voorbij komen. Kaarten kunnen gekocht worden via www.trefkoele.nl of via (0529) 432 338, (06) 499 255 52 of (0299) 320 456

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.