topjunioren in nationale talentenloop

“Onze wedstrijd heeft in een aantal jaren naam gemaakt in Nederland”, aldus initiatiefnemer Herman Weening. “Met de komst van topjunioren uit het gehele land zijn wij verzekerd van een nationale topwedstrijd. Het is een prachtige follow up voor de 1K Runaway die eerder op de avond wordt georganiseerd. De BB&L 1K Runaway staat al jaren te boek als de grootste jeugdloop van Nederland. Met onze nationale talentenloop voor junioren A, B en neosenioren bieden wij het atletiektalent in Nederland een prachtig podium om zich in de kijker te lopen”. De Avéro Talentenloop kent een afstand van 5 kilometer en wordt alleen op invitatie gelopen. “We willen een pure topwedstrijd met een sterk competitief deelnemersveld”, aldus Weening.

In het deelnemersveld is Timothy Vergauwen één van de smaakmakers. De junior A van LTV werd in februari in Hellendoorn Nederlands kampioen cross. Ook de winnaar van het brons, Hans Dilling, zal acte de présence geven in de Hardenbergse binnenstad. Zij krijgen concurrentie van de talentvolle Groningse atleten Wouter Ploeger en Brian Kamstra (Team 4 Mijl). Bij de junioren B start Niek Blikslager; hij won brons bij het NK cross.

Bij de mannen neosenioren zijn er twee geduchte kandidaten om in Hardenberg voor het eerst de vijftien minuten grens te doorbreken. Wesley Pauel is een van de talenten uit het Team Distance Runners (Castricum). Het parcoursrecord op de 5 kilometer is in handen van zijn teamgenoot Guus Reyngoud en zal daar de strijd aanbinden met zijn teamgenoot Jorit van Malsen. Van Malsen staat te boek als een van de grote talenten in Nederland. Hij heeft een persoonlijk record van 14.21. Daarmee is hij de eerste gegadigde om in Hardenberg de magische 15 minuten grens te doorbreken. Bij de dames wordt dit jaar veel verwacht van de TDR atletes Lisanne Wever en Jill Holterman. De beide neosenioren debuteren in Hardenberg en zijn de grote kanshebsters voor de eindzege. Het parcoursrecord bij de dames is in handen van de Keniaanse Peninah Arusei met 17.12.

De inschrijvingen voor de Vrieling Hardenberg City-run verlopen voorspoedig. Met name de Rekla 2000 Businessrun heeft meer deelnemers dan ooit tevoren. De Vrieling Hardenberg City-run wordt georganiseerd op een volledig gecertificeerd parcours en is een van de grootste hardloopevenementen van Overijssel. Het hardloopevenement wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd.

Meer informatie op de website van de organisatie www.hardenbergcityrun.nl