succesweekend voor aco vanelderen atleten

Zaterdag werd de vierde Zandstuve-cross in Den Ham gehouden, en ook de BORK-Stuifzand-cross in Stuifzand bij Hoogeveen. Op beide crossen was ACOVanElderen goed vertegenwoordigd. 26 atleten van ACOVanElderen schreven zich in en behaalden drie maal goud, vier maal zilver en zes maal brons.

Zandstuvecross 1500 meter. In de categorie tot en met acht jaar werd Eline Dankelman tweede in 7.40 . In de klasse tot en met tien jaar finishte Ingmar Bouwman als derde in 7.07. In de groep tot en met 12 jaar kwam Chris Dankelman als derde over de streep in 6.10 en Inga Bakker als tweede in 6.05. Bij de categorie 14 jaar was Marije Dankelman niet te stuiten, zij pakte het hele veld in, werd met overmacht eerste en scoorde een parcoursrecord, zij finishte in een zeer snelle 5.28. In deze klasse kwamen Eva Gnodde en Arne Kootstra als derde over de finish in respectievelijk 6.19 en 5.57. Bij de 16-jarigen werd Lars Bakker tweede in 5.18 en Ilona Hogenkamp bij de meisjes eerste in 6.41.

Uitslagen van de 4700 meter waren als volgt. In de dames-categorie kwamen Savanna Warmink en Aline Kootstra goed mee met de kopgroep zij eindigden op de tweede en derde plaats in 19.13 en 19.33. Bij de heren 50-plus scoorde Jacob Vonder een derde plaats , een knappe prestatie, hij kwam met 22.28 over de finish. Op de langste afstand, 9300 meter, kon Yvonne Meijer weer een potje breken, zij passeerde de finish als eerste in 43.52.

Bork-Stuifzand-cross 4100 meter; Marije Hulzebos, na twee maanden rust dankzij een heup-blessure weer aan de bak, kon haar lol niet op toen zij als eerste de finish passeerde in een 17.01. Het belangrijkste was dat zij zonder pijn haar wedstrijd kon lopen. Met Ilse Pullen ging het heel goed op de 8400 meter, zij pakte de kop en kon steeds meer uitlopen, zij finishte in 34.36. Op dezelfde afstand werd master Giny Dunnewind derde in 38.57.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.